Annons

Annons

Annons

Annons

Ishockey

Från Märsta till Las Vegas – hockeylivet har tagit William Karlsson till ökenstaden: "Får hålla sig i skinnet"

Mitt i öknen i delstaten Nevada tornar Las Vegas casinon upp sig. Ett nöjesfält för vuxna, känt för sitt uteliv, sina spelbord och numera för sitt nystartade NHL-lag – med William Karlsson i laget.
– Det blir helt klart annorlunda, säger Märstasonen till SVT Sport.

William Karlsson tog VM-guld med Tre Kronor 2017.

Bild: Monika Skolimowska/TT

William Karlsson är född i Märsta och har Arlanda som moderklubb. Tidigt lämnade han för VIK Västerås där han även fick göra A-lagsdebut, och under sina andra säsong i klubben – när han inte ens hunnit fylla 20 år – gjorde han (45 12+33) poäng på 46 matcher i hockeyallsvenskan. Därefter blev det två säsonger i SHL med HV71 innan han lämnade Sverige för att testa lyckan i Nordamerika.

Annons

Annons

I NHL har han representerat både Anaheim Ducks och Columbus Blue Jackets, men i somras blev han vald av det nystartade laget Vegas Golden Knight i expansionsdraften. Ett långt steg, från Märsta via Västerås och Jönköping till Las Vegas – en stad känd för sitt uteliv och sina spelmaskiner.

– Det blir helt klart annorlunda. Man får hålla sig i skinnet och vara professionell, säger Karlsson till SVT Sport.

För några månader sedan var Karlsson med och vann VM-guld med Tre Kronor, och tidigare har han även tagit hem JVM. Van att vinna, helt enkelt. Något han kanske inte kan vänta sig omgående i sin nya omgivning.

– Jag antar att vi inte är favoriter att gå till slutspel och så där, men man vill ju vinna varje år och varje år man inte vinner så slösar man ett år av sin karriär, säger han till SVT Sport.


Martin Löf Nyqvist

martin.lofnyqvist@mittmedia.se

Annons

Annons

Till toppen av sidan