Annons

Annons

Annons

Annons

Västmanlands län

C: Vi har en tydlig varudeklaration

Kärrbo kyrka.

Bild: Rune Jensen

Annons

REPLIK. Ett antal företrädare för POSK skriver i VLT att de hoppas att "partipolitiseringen i Svenska kyrkan" ska brytas. De fortsätter alltså på sitt enfrågespår och verkar i stort bortse från sakfrågor. Liksom Socialdemokraterna har gett uttryck för på de här sidorna så tycker vi det är tråkigt.POSK skriver att de hoppas att de partier som engagerar sig i kyrkovalet ”ska drabbas av ideologisk klarsyn". Det må gälla andra partier, men vi tror inte POSK har läst på om Centerpartiet när de gör ett sådant uttalande.

Annons

Annons

Vi i Centerpartiet i Västerås går till val på att Svenska kyrkan ska vara en öppen, nära och grön kyrka, som vi redogjort för i en tidigare debattartikel i VLT. Det gör vi utifrån vår värdegrund om varje människas lika rätt och värde. Den som läser vårt idéprogram känner igen sig när de också läser vårt lokala kyrkovalsprogram. Vi är alltså öppna med vår varudeklaration, vår ideologi, och väljarna vet vad de får när de röstar på Centerpartiet. Kan samma sägas om POSK? Det är förstås upp till väljarna att avgöra.

Vi välkomnar, uppenbarligen i motsats till POSK, alla som vill arbeta för Svenska kyrkans bästa, utan att ifrågasätta andras legitima rätt att delta. Centerpartiets listor är fulla av troende och engagerade kandidater. Vi är en folkrörelse med bred förankring som har varit med som nomineringsgrupp länge och tagit ansvar för Svenska kyrkan. Vi hoppas förstås att du går och röstar 17 september och på fortsatt förtroende.

Sist, en liten detalj måhända, men vi heter Centerpartiet, inte Centern.

Magnus Nystedt (C) förstanamn till stiftsfullmäktige

Ulrika Pettersson (C) förstanamn till kyrkofullmäktige


VLT Debatt

debatt@vlt.se

Annons

Annons

Till toppen av sidan