Annons

Annons

Annons

Annons

Västerås

KR: En attraktiv kyrka bryr sig om sina medlemmar

Bild: Gorm Kallestad/TT

Annons

REPLIK. Rolf Andersson efterlyser i en berättigad insändare i VLT politiker som värnar kyrkans medlemmar. Som exempel på motsatsen tar han att domprosten köpts ut för 2 miljoner kronor. Det är möjligt att de som suttit den gångna mandatperioden i Västerås kyrkofullmäktige har en del att förklara här. Vi inom Kristdemokrater för En levande kyrka (KR) har inte varit med och beslutat om detta. Vi ställer nämligen i år upp för första gången lokalt i Västerås, inte som tidigare enbart till stiftsfullmäktige och det nationella kyrkomötet. 

Annons

Annons

Vårt fokus är just kyrkomedlemmarna. Vi vill vända den negativa utvecklingen och göra kyrkan relevant för människorna. Vår vision är en levande kyrka – som samlas kring Jesus Kristus, erbjuder den kristna tron och gudstilliten till nya generationer samt välkomnar till gemenskap, värme och andlig vägledning. 

Diakonin, att sträcka sig ut till de ensamma, fattiga, sjuka, förföljda och utsatta, är en central del i detta arbete. Likaså att prästerna, som förr, gör hembesök. En kyrka som möter människorna med kärlek, andlig vägledning och medmänsklig omsorg, blir en attraktiv kyrka – som drar nya medlemmar till sig. Och att kyrkan själv, i samma anda, internt vårdar goda relationer mellan sina medarbetare, anställda, frivilligarbetare och övriga medlemmar.

Insändarskribenten efterlyser också kompetenta kyrkopolitiker som förstår ekonomi, personalpolitik och rekrytering, något vi i Kristdemokrater för En levande kyrka (KR) gärna bistår med då det handlar om det kristna förvaltarskapet. Jag som skriver det här har till exempel en bakgrund som företagare och har alltså i många ägnat mig åt dessa angelägna frågor.

Stefan Sturesson

Kristdemokrater för En levande kyrka (KR) i Västerås


VLT Debatt

debatt@vlt.se

Annons

Annons

Till toppen av sidan