Annons

Annons

Annons

Annons

De tar med sig kungens musik ut på vägarna – turnépremiär i Hallsta

Fröken Elvis är bandet som blivit känt för sina svenska tolkningar av Elvis låtar. I morgon, lördag, är det turnépremiär i Hallstahammar.

Elvis "The King" Presley är nästan alltid med när Fröken Elvis gör musik. Under höstens konsertturné blandar de nyskrivet, eget material med deras kända svenska versioner av Elvis låtar.

Bild: Carrie Gilchrist

Annons

Två år och tre plattor senare har Fröken Elvis blivit något av ett fenomen med sina svenska tolkningar av "The Kings" låtar.

Nu ger sig kvintetten ut på en 14 spelningar lång höstturné med start i morgon, lördag. Första nedslaget är i Perspektivet på Kulturhuset i Hallsta. Senare i turnén kommer de även att landa i så väl Surahammar som Västerås.

Fröken Elvis består av de fem tjejerna Camilla Fritzén, Lisa Bodelius, Josefin Berge, Sanna Andersson och Maria Olsson. 2015 debuterade de med albumet "Elvis på svenska", året efter kom singeln "Så misstänksam" (Suspicious mind) och i år släppte de "Kungen och vi" som också är namnet på turnén.

Annons

Annons

Bandet själv beskriver spelningen som "en konsert i föreställningsformat med svängiga arrangemang" där låtar som "In the ghetto" blir "I betongen och "Are you lonsome tonight" blir "Hoppas du har ångest i kväll".

Lördagens konsert i Kulturhuset, Hallstahammar, börjar kl 17.

4 oktober gästar Fröken Elvis Konserthusets foajé i Västerås med konsertstart kl 19.

14 oktober får Surahammars Filkets hus besök och även där börjar konserten kl 19.

Se och hör Fröken Elvis version av "Devil in disguise" – "Psykopat"

Inbäddat innehåll


Åza Forsman

021-19 92 17
aza.forsman@mittmedia.se

Annons

Annons

Till toppen av sidan