Annons

Annons

Annons

Västerås

Framgång för västeråsare i BBQ-vm: blev det nordiska lag som fick bäst resultat

Västeråslaget Broken Ribs blev det Nordiska lag som fick bäst resultat i världmästerskapen i grillning, som avgjordes i Limerick, Irland.

Broken Ribs består av Didrik Eriksson, Johan Sundkvist, Carina Halmeraro, Rojne Eriksson, Johan Nilsson och Ville Nehrenheim.

Bild: Johan Sundkvist

Under världsmästerskapen i grillning deltog 91 lag från 25 länder. I totalbedömningen slog Broken Ribs samtliga nordiska lag. Laget består av fyra västeråsare och två Eskilstunabor.

Annons

Totalt tävlade de i åtta grenar; varav en var "ribs" – vilket är Västeråslagets trumfkort. I den kategorin hamnade laget på plats 17. Laget har tidigare vunnit både svenska och nordiska mästerskaps med sina ribs.

Annons

– Nu gjorde vi nog våra bästa ribs någonsin och blev “bara” 17 i ribs. Det visar vilken otroligt tät och rafflande tävling det var, med en oerhört hög lägsta nivå på deltagarna, säger Rojne Eriksson, grundare av Broken Ribs, i ett pressmeddelande.

Till vardags håller Rojne Eriksson bland annat grillkurser för Gilla Grilla i Saluhallen Slakteriet i Västerås.

Även det svenska laget Lingon & Dill placerade sig högt i tävlingarna och kammade hem förstapriset i grenen "dessert". När alla poäng räknades samman var det ändå Broken Ribs som fick det bästa sammanlagda resultatet.

Läs också: Trött efter BBQ-VM på Irland: "Vi är jättenöjda"


Julia Löndal Jonsson

021-19 92 38
julia.jonsson@mittmedia.se

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan