Annons

Annons

Annons

Fotboll

Efter hotet om bojkott – förbundet svarar: "Då kan man avstå från spel i landslaget"

Text

SvFF:s generalsekreterare är kritisk till spelarnas hot om bojkott och strejk. Foto: Jessica Gow.

Annons

Damlandslaget hotar att bojkotta Fotbollsgalan. Men att det skulle vara svaret på avtalsförhandlingarna tror inte SvFF:s generalsekreterare Håkan Sjöstrand – som i stället riktar hård kritik.
– Det är inte något bra sätt att hitta en lösning på. Det ska vara en ära att representera sitt land, säger han till Fotbollskanalen.

Fotbollskanalen avslöjade under söndagen att fotbollslandslaget planerar att bojkotta Fotbollsgalan på grund av strandade avtalsförhandlingar mellan spelarföreningen och förbundet. Förhandlingarna ska ha pågått under hela 2017 utan att parterna kommit överens. Nu väljer Svenska fotbollsförbundets generalsekreterare att ge sin syn på saken.

Annons

Annons

– Vi träffade Spelarföreningen i torsdags, och de är ju utsedda att föra spelarnas talan. Då framförde de ett ultimatum, de hotade med att spelarna inte skulle komma till Fotbollsgalan och inte spela mot Frankrike, säger han till Fotbollskanalen.

Han framhåller att bojkott och strejk, om det nu skulle gå så långt, är fel väg att gå.

– I grunden tror jag inte att man hittar bra långsiktiga lösningar genom hot och strejk. Självklart kvarstår vår ambition även efter det här utspelet att vi ska hitta en lösning. Det är viktigare för mig att det här blir bra än att jag har rätt. Det är lätt att hamna i prestige i sådana här saker.

Han menar att det i grunden ska handla om en vilja att representera landslaget och inte om de ekonomiska förutsättningarna.

– Vill man inte representera Sverige utifrån det här, då är man fri att avstå. Man behöver inte spela för landslaget om man inte vill. Att börja strejka är för mig helt främmande.

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan