Annons

Annons

Annons

Bandy

De tar plats i Veckans lag: "Att han stannade var det viktigaste beskedet klubben kunde få"

Elitserien har gått in på sin fjärde vecka, och här är de elva spelare som Bandypuls tillsammans med läsarna tycker presterat bäst den senaste veckan.
Siffran inom parentes anger hur många gånger spelaren/tränaren varit uttagen tidigare under säsongen.

Vill du göra din röst hörd till Veckans lag? Håll utkik i Bandypuls sociala medier på måndagar!

MÅLVAKT

Henrik Rehnvall, Broberg (1)

I hård konkurrens med Hammarbys Patrik Hedberg som storspelade mot Edsbyn. Trots poängtapp i Kalix och förlust hemma mot Vetlanda går det inte att bortse från Henrik Rehnvall som var bra i Norrbotten och grym (två frilägesräddningar plus straffräddning) mot Johan Löfstedt och gänget. Har gjort en stark comeback i rampljuset efter ett år utan bandy, och den här veckan är han helt klart läsarnas val sett till rösterna i sociala medier.

Se höjdpunkterna från Brobergs möte med Vetlanda här:

Inbäddat innehåll

Annons

Annons

FÖRSVAR

Per Hellmyrs, Bollnäs (2)

Det är väldigt enkelt att ta ut Bollnäs storstjärna i Veckans lag, på gränsen till slött ibland. Samtidigt är det lätt att begripa varför "världens bäste högerhalv" får förtroendet. Bollnäs bjöd inte direkt på supershow mot Vänersborg och Tellus, men ändå blev det tre av fyra poäng in på kontot. En relevant del av den äran ska tillskrivas Per Hellmyrs som gör mål, spelar fram och driver ett Bollnäs som har svårt att övertyga spelmässigt så här långt.

Per Hellmyrs har som så många gånger tidigare varit en ledande spelare i Bollnäs den gångna veckan.

Bild: Rikard Bäckman

Daniel Välitalo, Edsbyn (1)

Prisad som matchens lirare när Edsbyn slog Hammarby i vad som var ett av två riktiga tungviktsmöten förra veckan. 41 bast med rutin därefter. Inte spektakulär, men rejäl. Bland många "moderna" backar i dag är Daniel Välitalo en försvarare som just försvarar, och överlåter det offensiva till andra (kollegan Joakim Svensk till exempel). Väldigt pålitlig, offervillig och älskar fortfarande att tugga hörnor.

Daniel Välitalo benämns som pålitlig och offervillig, och är viktig för Edsbyns försvar.

Bild: Andreas Tagg

Simon Blomkvist, Vänersborg (1)

Vänersborgs usla höst är blott ett minne. Förra veckan gav ytterligare hopp till en överlag positiv start på lagets start i elitserien. Ari Holopainen har pratat sig hes om försvarsspelet sedan försäsongens första match, men det är med Simon Blomkvist som Vänersborg funnit tryggheten i defensiven. Drällde förvisso med bollen och gav Bollnäs 4–3-segern i vad som nästan var ett rån på Sävstaås, men sett till helheten har Simon Blomkvist övertygat stort.

Annons

Simon Blomkvist har varit viktig för Vänersborgs defensiv – och belönas med en plats i veckans lag.

Bild: Andreas Tagg

Annons

Rasmus Sjöström, Västerås SK (1)

Med Stefan Edberg borta har VSK:s försvarstalang Rasmus Sjöström klivit in och gjort jobbet lika bra. I gigantmötet med SAIK, som slutade 5–5, var 18-åringen riktigt bra. Var stabil även mot Sirius, men testades inte på samma sätt där. Har lugnet och positionsspelet som starkaste egenskaper, och vänsterbackens mogna spel gör att han redan upplevs som en senior på isen.

Se höjdpunterna från VSK–SAIK här:

Inbäddat innehåll

Erik Säfström, Sandviken (1)

Tvåmålsskytt i stormötet med VSK. 3–2-målet kom efter ett av förra veckans läckraste anfall när Erik Säfström snärtade upp bollen i bortre krysset efter SAIK:s klapp-klapp-spel från egen planhalva. Dagarna innan gjorde han också tre assist när guldfavoriten hade lekstuga mot Tillberga. Erik Säfströms storhet är inte bara att han är underbar att se i det offensiva spelet. Han är väldigt stark defensivt också.

Bandypuls sänder mötet mellan VSK och SAIK. Du som är Plus-kund hittar matchen i sin helhet här.

SAIK:s Erik Säfström gör sitt första framträdande i veckans lag.

Bild: Andreas Tagg

Annons

MITTFÄLT

Emil Viklund, Vänersborg (1)

En av veckans mest givna platser. Känd för sina genombrott med stor kraft och fart, och solomålet mot Bollnäs var bara ett av många exempel. Fyllde på med två mål och en assist i viktiga bortasegern mot Sirius på söndagen. Har fått ta ett större ansvar med Robin Öhrlund axelskadad, och kanske har Kalixsonen lättare att få ut energin i sitt spel när han slipper bära kaptensbindeln. Ser urstark ut.

Annons

Emil Viklund var given i veckans lag den här gången.

Bild: Andreas Tagg

Jesper Jonsson, Hammarby (2)

Mittfältaren var riktigt bra mot Edsbyn, och hade han varit effektivare framför mål hade Hammarby lika gärna kunnat vinna. Mot Kalix tog Jesper Jonsson revansch för de missade chanserna genom att dominera fullständigt. Förutom två mål stod han fyra målgivande passningar, och trots Hammarbys starka värvningar under våren var Jesper Jonssons beslut att stanna det viktigaste beskedet som klubben kunde få.

Se Jonssons mål och passningar i matchen mot Kalix här:

Inbäddat innehåll

Johan Löfstedt, Vetlanda (1)

De flesta har nog sett att Johan Löfstedt inte har varit i toppform under hösten. Nu börjar vi dock känna igen Vetlandas mittfältsstjärna igen, vilket naturligtvis är glädjande och direkt nödvändigt för klubben i jakten på slutspel. Två mål och tre assist förra veckan, och vill man se sambandet mellan stigande formkurva på Johan Löfstedt och Vetlandas dubbla segrar så är det helt okej.

Annons

Vetlanda tog säsongens första seger mot Tellus – här är alla mål från matchen:

Inbäddat innehåll

ANFALL

Oskar Wikblad, Edsbyn (1)

Då har det till slut lossnat även i elitserien för anfallslöftet som öppnade hösten så starkt. Var avgörande för Edsbyn med sina två mål mot Hammarby och fixade även straffen som Mattias Hammarström förvaltade till 4–3. Fyllde på med ett hattrick mot Tillberga. Bäva månde elitserielagens målvakter och försvar när Edsbyns anfallstrio med Oscar Wikblad, Jonas Edling (fyra mål mot Tillberga) och Mattias Hammarström kommer till skott.

Annons

Här är höjdpunkterna från Edsbyns möte med Hammarby – där Wikblad gjorde två mål:

Inbäddat innehåll

Christian Mickelsson, Bollnäs (1)

Med Patrik Nilsson fortsatt sjuk och Oskar Olsson i utvisningsbåset har Christian Mickelsson redan räddat Bollnäs flera gånger i höst. Avgjorde med två mål i 3–2-segern mot Broberg för tio dagar sedan. Förra veckan blev han hattrickhjälte i uddamålssegern mot Vänersborg och räddade sedan poäng borta mot Tellus med sent kvitteringsmål på hörna. Anfallaren har startat elitserien starkt, och det är viktigt för Bollnäs.

Se höjdpunkterna från Bollnäs möte med Vänersborg här, där Mickelsson gör tre mål:

Annons

Inbäddat innehåll

TRÄNARE

Johan Sixtensson, Villa (2)

Villa hade en på pappret ganska lätt resa förra veckan. Vann klart hemma mot Sirius efter att ha fått slita ordentligt i Motala. I slutändan spelar det dock ingen roll om du slår nykomlingen med 13–2 eller 3–2 – det blir bara två poäng oavsett. Efter en väldigt ojämn höst har Villa radat upp fem raka segrar i elitseriestarten, trots skadan på Johan Esplund. Därför får Johan Sixtensson bli hela Villas representant i Veckans lag. Det blir inte bättre än tio poäng av tio.

Johan Sixtensson har så här långt lett sitt lag till fem segrar av fem möjliga. Han tas nu ut i veckans lag för andra gången den här säsongen.

Bild: Rikard Bäckman

SE OCKSÅ:

Här är förra Veckans lag: "Drömmer mardrömmar om finländaren med jättehandskarna"

Annons

Nypremiär för Veckans lag på Bandypuls: "Unik i sin förmåga att hota offensivt"


Christoffer Million

0278-275 87
christoffer.million@mittmedia.se


Jonna Igeland

026-15 93 88
jonna.igeland@mittmedia.se

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan