Annons

Annons

Annons

Division 1 herrar

Köping flög ifrån SIF Norrtelje i den andra halvleken – "Vi höjde oss rejält"

Köping hade inga problem med att hämta hem två poäng i bortamötet med SIF Norrtelje. Efter en tät och jämn första halvlek tog Köping över helt i den andra. 1–2 i halvtid blev 1–6 till slut.
– Vi höjde oss rejält i andra, sa mycket duktige 18-åringen Gustav Eriksson.

Det enda sättet för SIF Norrtelje (här genom Johahn Blom) att stoppa yrvädret Gustav Eriksson i Köping var så här... Blom drog på sig tre utvisningar i matchen.

Bild: Pove Persson

Köping följde upp den oavgjorda premiären mot Helenelund genom att ta säsongen första seger – och det mot SIF Norrtelje som vann sin premiär borta mot Eskilstuna.

Köping vann rättvist på ett stabilt och imponerande sätt. Den första halvleken var väldigt tät, med två lag som tydligt prioriterade och lyckades sätta defensiven. Ett effektivt Köping gjorde 0–1 efter dryga tio minuter på ett frislag (Marcus Kåberg) och 0–2 efter 34 minuter på hörna (Hampus Bergman).

Men innan vilan kunde SIF Norrtelje efter en pass i djupled av Daniel Falk reducera i friläge genom Linus Nyblad Ungh.

Annons

(+) LÄS ÄVEN: SIF Norrtelje tappade allt efter straffmiss

Annons

Upplagt för en spännande andra halvlek. Trodde de flesta. Men Köping var för bra, helt enkelt. För effektivt för ett ineffektivt och lite fantasilöst hemmalag.

1–3 kom efter 51 minuter genom Kalle Morssing Vilen genom ett skott från snäv vinkel.

Kalle Morssing Vilen dundrar in 1–3 bakom Robert Eriksson i hemmamålet bara drygt sex minuter in i andra halvleken.

Bild: Pove Persson

När så Daniel Falk i hemmalaget sedan sköt en straff rakt på Johan Karlsson i Köpings mål dog matchen. Köping kunde genom två mål till av Hampus Bergman och ett av Gustav Eriksson vinna komfortabelt.

– I första halvleken var det helt jämnt tycker jag, sa Gustav Eriksson. De gjorde det bra och tätade till bakåt och gjorde det svårt för oss. Sedan höjde vi oss tempomässigt i andra och då kom också målen.

– Vi vinner på att vi har lite högre kvalitet än dem i vår tydlighet och i samspelet. Vi är bra när vi spelar med fart, fortsatte Eriksson som var en av planens absolut bästa spelare.

LÄS ÄVEN: Ännu är inte tränarfrågan i SIF Norrtelje löst

Annons

18-årige Gustav Eriksson i Köping, en av de bästa på planen i mötet med SIF Norrtelje på bortais. Snabb, kreativ och med skridskorna ständigt i rörelse.

Bild: Pove Persson

Annons

FAKTA:

SIF Norrtelje-Köpings IS 1–6 (1–2)

Målen: 0–1 (11) Marcus Kåberg, 0–2 (35) Hampus Bergman, 1–2 (39) Linus Nyblad-Ungh, 1–3 (52) Kalle Morssing Vilen, 1–4 (71) Hampus Bergman, 1–5 (75) Gustav Eriksson, 1–6 (82) Hampus Bergman.

Hörnor: 8–7

Straffar: 1-2

Utvisningar: 70 min-20 min

Effektive Hampus Bergman (nr 9) tar emot gratulationer för ett av sina tre mål på fasta situationer, två på straff, ett på hörna.

Bild: Pove Persson


Pove Persson

0176-795 64
pove.persson@mittmedia.se

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan