Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Hallstahammar

Nötskrikor och boxande harar – prisbelönt naturfoto från Lappland

Boxande harar i motljus, en nötskrika som flyger genom en mörk tallskog och en bild av ett dimmigt storslaget landskap som lyses upp av en varm sol. På lördag öppnar en ny fotoutställning på Naturfotografiska i Hallstahammar.

En nötskrika flyger genom tallskogen i Laponia, Lappland. Foto Erlend Haarberg.

Annons

Laponia – storslagen stillhet heter utställningen av Erlend Haarberg och Orsolya Haarberg som arbetat tillsammans som frilansfotografer sedan 2004.

Nordisk djur- och landskapsfotografi är deras specialitet och de arbetar långsiktigt. Tidigare har de genomfört fotoprojekt på Island och i Norge. Senaste åren har de vistats i månader i Laponia i Lappland.

Annons

Laponia är ett 9 400 kvadratkilometer stort skyddat område som inrymmer flera nationalparker och naturreservat.

Annons

En snöhare porträtterad i Vauldalen i Norge. Foto: Erlend Haarberg.

För sina bilder har de genom åren tilldelats en rad priser och blivit publicerade i välrenommerade magasin som National Geographic.

Senast blev Erlend Haarberg Europamästare i naturfoto med ”De boxande hararna” som tog hem guld i GDT European Wildlife Photographer of the Year 2017 competition.

Vernissage sker den 25 november klockan 11-15, med bildföreläsning av fotograferna klockan 13.

Utställningen pågår fram till 20 januari 2018.

Färgstark björkskog som lyses upp av kvällssolen i Rapadalen i Sareks national Park i Laponia. Foto: Orsolya Haarberg

Nu har VLT:s app blivit ännu bättre! Snabbare, smidigare - och du kan skräddarsy ditt nyhetsflöde på ett helt nytt sätt. Glöm inte att ladda ned/uppdatera VLT:s nya app här.

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy