Annons

Annons

Annons

Västmanlands län

Över två miljoner till turismen i länet – vill locka internationella besökare

Regionstyrelsen i Västmanland har beviljat 2,4 miljoner kronor till ett projekt för att utveckla turismnäringen i länet. Förhoppningen är att projektet ska locka fler turister från andra länder.

Text: 

Regionstyrelsen tog beslutet att bevilja 2,4 miljoner till projektet.

Bild: Staffan Bjerstedt

Annons

Det är projektet ”Hållbar, tematiskt produktutveckling och försäljning” som beviljats pengarna under de två närmaste åren.

Det finns redan idag cirka 50 verksamheter som deltar i turismorganisationens utvecklingsprocess i länet och projektet vänder sig främst till dessa. Målet med projektet är att man genom att utveckla attraktioner och besöksmål ska locka fler internationella turister till länet.

Annons

Annons

– Besöksnäringen är viktig för Västmanland. Genom att ytterligare utveckla besöksmålen har länet goda förutsättningar för att locka fler internationella besökare, vilket ger fler arbetstillfällen och ökar länets attraktionskraft, säger regionrådet Karin Thorborg (V) i ett pressmeddelande.

Finansiering av projektet sker delvis via statliga pengar för regionala tillväxtåtgärder men kommunerna, besöksnäringen och regionala partners är också med och delfinansierar.

Moderaterna i Västmanland reserverade sig mot beslutet.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan