Annons

Annons

Annons

Annons

Närhet och endorfiner när mammorna dansar med barn i sele: "Främjar anknytningen mellan förälder och barn"

Sju mammor har samlats i danslokalen tillsammans med sina små bebisar. Den yngsta är så liten som två månader. Någon är missnöjd och gråter högt. När dansläraren Ella Rolandsson säger att det är dags för uppvärmning tar mammorna vant på sig selar och sjalar. I samma stund som den missnöjda bebisen hamnar på sin mammas mage tystnar gråten. Det är dags för bära-baby-dans.

En chans att träffa andra mammor, lära sig mer om att bära ergonomiskt och få en endorfinkick av dansen och musiken. Så beskriver dansläraren Ella Rolandsson bära-baby-dansen.

Bild: Anna-Karin Pernevill

Annons

Om man ser till grupper på Facebook så tycks antalet föräldrar som bär sina barn ergonomiskt ha ökat den senaste tiden. Via Facebookgrupper anordnas sjalträffar dit man som förälder kan komma för att dels prova olika bärdon, men även lära sig mer om hur man knyter sjalar och bär sina barn på ett säkert sätt. Det finns dock fortfarande många som inte känner till begreppen ergonomiskt bärande och nära föräldraskap. Det vill Camilla Olofsson, som är verksamhetsutvecklare på NBV Mittsverige, ändra på. Tidigare i år anordnade hon en av Sveriges första studiecirklar i både ergonomiskt bärande och en i babypottning.

Läs vidare med Digital!

8 kri veckan i 8 veckor

Läs dina lokala nyheter för 8 kr/vecka i 8 veckor - du betalar 32 kr/månad. Därefter tillsvidare 129 kr/månad.

Ingen bindningstid. Säg upp när du vill.

Visa vad som ingår i Digital

Det här ingår i Digitalpaketet

  • Alla lokala nyheter på vår sajt och nyhetsapp.
  • Läsarshoppen med mängder av erbjudanden – spara tusenlappar!
  • Nyhetsbrev med de senaste nyheterna – direkt i mejlen varje dag.
Till toppen av sidan