Annons

Annons

Annons

Första julen i nya huset blir vit och grön hos familjen Törnqvist

Text

När Elin och Patrik Törnqvist byggde hus i Örebro visste de precis hur det skulle vara. Så här ett år efter inflyttningen är det dags att fira jul hemma för första gången.

Inbäddat innehåll

God jul önskar familjen Törnqvist i Mosås.

Bild: Robban Andersson

I Mosås i Örebro växer de nya kvarteren snabbt upp, så snabbt att kartorna inte hinner med. Vi får köra runt lite innan vi hittar fram till familjen Törnqvists vita villa.

Annons

Vi knackar på och Elin öppnar tillsammans med döttrarna Moa och Lily. Elin är så nöjd att de nu har ett hus i Mosås. Hon är uppvuxen i krokarna och tycker det blir bra att barnen kan gå på samma skola där hon gått.

Annons

Hon är också nöjd att de har ett hus som de anpassat efter familjen och hur de vill leva. De har gjort många ändringar och tillval från den ursprungliga ritningen.

I vardagsrummet finns plats för både soffgrupp och matgrupp. Moa förbereder för gästernas ankomst.

Bild: Robban Andersson

Så vi kliver och går in i den ljusa hallen. Familjens hus visar sig ha en stor och öppen mittendel där hallen, köket och vardagsrummet är som en stor och öppen enhet. Taket i den här delen av huset är draget upp i nock och ger ett stort och luftigt intryck. I det höga taket finns också infällda spotlights.

- Vi ville inte ha ett helt vitt hus. Därför är väggarna målade i en varmgrå nyans som vi själva tagit fram, säger Elin.

I köket har familjen valt marmor i stället för kakel på väggarna. Lily och Moa spanar in julgodiset.

Bild: Robban Andersson

I köket har familjen satt upp marmor i stället för kakel på väggen. De har valt bort överskåp till förmån för rejält stora underskåp. Det bidrar också till den luftiga känslan. I köket finns också en köksö ut mot vardagsrummet där familjen äter frukost och där gästerna kan samlas.

- Vi ville ha det så att man kan umgås med sina gäster när man lagar mat, säger Elin.

Mellan köket och vardagsrummet finns en köksö där gästerna samlas medan familjen lagar maten, säger Elin, här med Lily på armen.

Bild: Robban Andersson

Annons

Annons

Färgskalan i huset är grått och vitt med grönt och blått som accentfärger. Såhär i juletid är det lite extra grönt.

- Jag är inte så förtjust i den där tomteröda färger. Jag satsar på vitt och grönt istället, säger Elin.

På varje sida av den öppna ytan som är kök och vardagsrum finns mer slutna utrymmen. Åt ena hållet bor flickorna Moa och Lily i varsitt rum. Där finns också ytterligare ett sovrum samt ett allrum där flickorna kan titta på tv och leka.

- Mellan flickornas del och vardagsrummet finns skjutdörrar om vi vill. Då kan både de och vi ha gäster utan att det blir för stimmigt, säger Elin.

Elin gillar design. Den här lampan är väldigt inne just nu.

Bild: Robban Andersson

Flickorna visar sina rum där de själva varit med och inrett. Lily har en rosa tapet och Moa har inslag av lila på sitt rum.

Vi går vidare, till andra sidan av vardagsrummet. Där ligger Elins och Patriks sovrum. Elin berättar att de gjort det lite mindre för att få plats med ett stort vardagsrum.

Medan vi går runt och tittar, dras flickorna till granen och julklapparna som ligger där. Det är riktiga julklappar och flickorna läser på paketen. Treåriga Lily kan läsa sitt namn och blir glad. Storasyster Moa läser resten där en del är till henne och en del till kusinerna som ska komma på jul.

Julklapparna är redan klara och ligger frestande nära under granen.

Bild: Robban Andersson

Annons

I år är det dags för första julen i nya huset.

- Vi flyttade in två veckor före jul förra året. Då var det inte tal om att fira jul hemma. Men i år kommer hela släkten hit, det ska bli jättehärligt, säger Elin.

Annons

Hon tillägger att de nog ändå får plocka bort julklapparna när vi åker. Det finns en stor risk att Lily öppnar dem annars.

Patrik och Elin är nyss inflyttade

Här bor: Elin och Patrik Törnqvist med barnen Moa, 6 år och Lily, 3 år.

Villan: Är ett Myresjöhus på 137 kvadratmeter, 6 rum och kök, som Elin och Patrik anpassat efter sina önskemål. De flyttade in för ett år sedan.

Område: Villan ligger i Mosås

Inredningen går i grått och vitt med inslag av blått och grönt. Elin gillar design och det finns gott om ny design i huset.

Bild: Robban Andersson

Flickorna har själva fått styra inredningen i sina rum. I Lilys rum är det rosa.

Bild: Robban Andersson

Lily visar sitt fina pepparkakshus som hon och mormor har gjort.

Bild: Robban Andersson

Lilla Lily är frestad att kolla närmare på vad som finns i paketen.

Bild: Robban Andersson

I ena änden av huset finns tre sovrum och ett allrum. Det är döttrarnas del av huset.

Bild: Robban Andersson

För ett år sedan flyttade familjen Törnqvist in i sin nybyggda villa i Mosås.

Bild: Robban Andersson

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan