Annons

Annons

Annons

Bandy

Här är Veckans lag: "Visade för Svenne Olsson att han vill till Chabarovsk"

Här är Veckans lag, som vi på Bandypuls i vanlig ordning har tagit ut tillsammans med er läsare.

Siffran inom parentes visar hur många gånger spelare har varit uttagen i Veckans lag den här säsongen.

Text

Annons

► Bandypuls sänder bandy-VM 2018

MÅLVAKT

Andreas Bergwall, Västerås (1)

Två stormålvakter (och två topprestationer) stod i fokus i toppmötet mellan VSK och Hammarby. Andreas Bergwall vann matchen i matchen mot Patrik Hedberg med liten marginal och visade att gammal fortfarande är äldst.

VSK-målvakten motade bland annat en straff och stod för en jätteräddning när Alan Dzhusoev avlossade stora kanonen. I en fartfylld match hjälpte målvakterna till att hålla siffrorna nere och efteråt pekade Bergwall ut målvaktskollegan Hedberg som sin arvtagare i landslaget.

Annons

LÄS MER: Stormatch av Bergwall – som hyllar arvtagaren: "Kan ha varit VM-ettan vi såg"

Annons

Robin Sundin, viktig och drivande kugge i Hammarby, tar platsen som högerhalv. FOTO: Jessica Gow/TT

FÖRSVARARE

Robin Sundin, Hammarby (2)

Får stundtals faktiskt stå lite i skuggan av sina lagkamrater. Men det säger mer om årets stjärnspäckade upplaga av Hammarby än om Robin Sundin.

34-åringen med den fina skridskoåkningen är en oerhört viktig pjäs i det favorittippade laget och är ofta väldigt drivande från sin position på högerhalven. Som mot Sirius senast, där han var "Bajens" bästa i en match där han dessutom blev matchvinnare med två tunga mål.

LÄS MER: Fem snackisar från Hammarby–Sirius: "Två viktiga mål från halven"

Patrik Sjöström – en av två försvarsklippor från VSK som tar plats i elvan.

Bild: Andreas Tagg

Patrik Sjöström, Västerås (2)

Brände förvisso en straff men var stabiliteten själv i defensiven när VSK vann toppmötet mot Hammarby. Det så offensivt starka Stockholmslaget mäktade bara med två mål framåt, vilket till stor del berodde på Patrik Sjöström.

VSK-backen gjorde det svårt för Hammarby och gav sig dessutom ut på flera offensiva turer och skapade en hel del chanser på egen hand.

>>> I klippet nedan: Höjdpunkter från Västerås–Hammarby!

Annons

Inbäddat innehåll

Annons

Simon Blomkvist, Vänersborg (2)

I en av säsongens viktigaste matcher stängde Vänersborgs försvar igen totalt. En stor anledning till det var Simon Blomkvist, som från sin liberoposition styrde hemmaförsvaret på ett tryggt och föredömligt sätt.

Och när försvarsspelet satt var det bara för lagets defensiva pjäser att luta sig tillbaka och njuta av Joakim Hedqvists målexplosion. Kombinationen av en stark defensiv och en skarpskytt i högform låg bakom den förkrossande 8–0-segern mot Broberg.

Stefan Edberg stärkte sin chans till VM-spel.

Bild: Andreas Tagg

Stefan Edberg, Västerås (2)

Andra VSK-försvararen i elvan men det blir så när man stänger ner ett av seriens starkaste offensivaste lag på ett så effektivt sätt. Stefan Edberg har varit VSK:s bästa försvarare den här säsongen och mot Hammarby visade han för förbundskaptenen Svenne Olsson att han vill åka med till Chabarovsk. Edberg stängde ytorna helt och hjälpte Bergwall i målet genom att många gånger tvinga motståndaren till avslut från obekväma och svåra lägen.

Erik Säfström tar plats som vänsterhalv, för tredje gången den här säsongen i Veckans lag.

Bild: Andreas Tagg

Erik Säfström, Sandviken (3)

Elitseriens och kanske världens bästa vänsterhalv börjar på allvar att kliva upp till den nivå vi vet att han besitter. Var dominant när SAIK körde över Kalix och var rent poängmässigt inblandad i hälften av sitt lags mål (2+2).

Annons

Dessförinnan hade Sandviken tagit en stark bortaseger mot Vetlanda och även där var Erik Säfström en stor förgrundsfigur. Ligger femma i elitseriens poängliga. I den täta toppstriden behöver SAIK sina stjärnor i toppform och Säfström levererar.

Annons

MITTFÄLTARE

Rasmus Forslund, Sandviken (1)

Backen har tagit klivet upp på mittfältet och Rasmus Forslund har anammat den nya rollen på ett föredömligt vis. Med flytten av Forslund vill tränare Magnus Muhrén få ihop det defensiva spelet bättre och det kan visa sig vara ett genidrag. Ett mycket gott utfall så här långt i alla fall.

Mot Kalix fick Forslund dessutom möjligheten att visa att han är mer än bara en hårdför bollvinnare. I offensiven ska han driva på framåt och dra i djupled, en uppgift han landade med bravur.

>>> I klippet nedan: Alla målen från SAIK–Kalix!

Inbäddat innehåll

Daniel Liw, Edsbyn (1)

Har varit långt ifrån toppformen tidigare under säsongen men nu tycks den 38-årige veteranen vara på uppgång. Var en stark och drivande mittfältskraft i Edsbyns massiva kölhalning av Sirius (13–0 på bortaplan – jösses!)

Daniel Liw var nära nog hundraprocentig matchen igenom och gjorde ett riktigt läckert mål när han slog in 2–0 på volley, i ett skede då matchen fortfarande levde. Blev tremålsskytt innan domaren blåste av matchen och satte stopp för Sirius lidande.

>>> I klippet nedan: Se "tennismålet" och övriga tolv mål från Sirius–Edsbyn!

Annons

Inbäddat innehåll

ANFALLARE

Joakim Hedqvist, Vänersborg (1)

En jämn, nervig och dramatisk streckmatch mellan två slutspelsjagande lag? Nej, inte när Joakim Hedqvist fick bestämma. Vilket han gjorde fullt ut matchen igenom.

Vänersborg krossade Broberg med hela 8-0 och den enskilt största anledningen var den 40-årige femmålsskytten. Straff, hörna, distansskott och ett avslut ur vänstervinkel. Och sist men verkligen inte minst hans 6-0-mål på volley. Klassmål!

Annons

Det målkalaset följde Hedqvist dessutom upp med ett hattrick mot Tellus på söndagen. Totalt åtta fullträffar på två matcher och helt given i Veckans lag.

>>> I klippet nedan: Se Hedqvists målshow mot Broberg!

Inbäddat innehåll

Christoffer Edlund, Sandviken (4)

Stänkte in fyra nya kassar när SAIK bortabesegrade Vetlanda och vann därmed den interna "skyttekungskampen" mot Joakim Andersson. Edlund följde på söndagen upp det med ett hattrick när hans Sandviken planenligt och enkelt avfärdade Kalix.

Har på 19 matcher gjort fler mål än vad hela Sirius mäktat med som lag. Och att hans klubba är glödhet har vi vetat länge men efter segern i Småland hyllades Christoffer Edlund dessutom av en helt annan anledning. Magnus Muhrén ville nämligen mest av allt lyfta fram hans defensiva arbete.

Annons

>>> I klippet nedan: Se Edlunds målfyrverkeri mot Vetlanda!

Inbäddat innehåll

Elias Engholm, Tellus (1)

Ett utropstecken i kollektivet Tellus den här säsongen. Kom från Peace & Love inför säsongen och det har visat sig vara en riktigt lyckad värvning av klubbchefen Patrik Järmens.

Är Stockholmslagets tredje bästa målskytt och när Tellus spelade 4-4 mot Vänersborg var han i högform. Visade flera gånger prov på både explosivitet och ett vasst skott. Oroade Vänersborg försvar matchen igenom och lämnade planen som tremålsskytt. 19-åringen är ett framtidsnamn att lägga på minnet.

>>> I klippet nedan: Se Engholms hattrick mot Vänersborg!

Inbäddat innehåll

Annons

TRÄNARE

Thomas Liw, Edsbyn (2)

Han tog sina trupper till Uppsala för att känna på finalarenan. Och visst trivdes Edsbyn på Studenternas, där man krossade Sirius med smått galna segersiffror. Regerande mästaren släppte aldrig fokus utan gasade på i 90 minuter och om Thomas Liw hade kulramen med sig kunde han på den räkna till 13 mål innan det hela var över.

Bara två dagar senare skulle tränaren få sitt lag att ladda om för hemmamatch mot Motala. Han lyckades med det också, även om det blev lite mer av en vanlig dag på jobbet den gången.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan