Annons

Annons

Annons

Bandy

Veckans lag: "Svenne Olsson lär inte må dåligt över hur mittfältaren spelar bandy just nu"

Veckans lag är tillbaka. Här är elvan som vi på Bandypuls, tillsammans med er läsare, har tagit ut.

Text

Annons

► Bandypuls sänder bandy-VM 2018

MÅLVAKT

David Borvall, Vetlanda (1)

Vetlandamålvakten har hittat formen och var en stor anledning till Vetlandas starka facit (tre poäng av fyra möjliga) mot topplagen Villa och Hammarby. I den förstnämnda stod han för en av årets svettigaste räddningar när han reflexräddade Martin Johanssons skott.

LÄS MER: Fem snackisar från Vetlanda–Villa: "Hur han hinner se den bollen är helt otroligt"

Annons

Följde upp det med att storspela mot Hammarby. Borvall stod emot när Stockholmslaget stundtals satte in ett enormt tryck mot Vetlanda. Visade hög klass matchen igenom och även om sju insläppta i baken låter mycket så hade det varit betydligt fler om inte Borvall hade varit så lugn, trygg och stabil i sitt spel.

Annons

David Pizzoni Elfving.

Bild: Andreas Tagg

FÖRSVARARE

David Pizzoni Elfving, Hammarby (2)

Fortsätter att vara mycket bra både i offensiven och defensiven. Mot Motala sårade han dessutom motståndaren hårt med blixtsnabba omställningar efter defensiva hörnor. En gång ledde det till mål.

David Pizzoni Elfving var snabb i ruset, snabb med brytningen, snabb i kontringen och snabb i avslutet. Det var varken första eller sista gången i den här matchen (eller säsongen för den delen) som vänsterhalven drog iväg på det sättet efter en defensiv hörna. Som skjuten ur en kanon sticker han iväg med fokus på målburen på andra sidan planen.

LÄS MER: Pizzoni Elfving: "Man har ju ändå farten framåt när man rusar"

Stefan Edberg, Västerås (3)

VSK-backen fortsätter att vara hur bra som helst. Det är också på en backplats som han får lira i Veckans lag, även om han under förra veckan fick vikariera som libero för en sjuk Anders Bruun. Då svarade Edberg för två prickfria insatser mot Vänersborg och Tellus.

Fortsätter dessutom att vara ett anfallshot för sitt lag när det kommer till hörnskyttet. Bör ha gjort det svårt för Svenne Olsson att dumpa honom i VM-truppen (som presenteras på torsdag).

LÄS MER: Edberg om VM-chansen: "Bara att ösa på"

Annons

Annons

Martin Johansson – en gigant när Villa mötte Villa.

Bild: Andreas Tagg

Martin Johansson, Villa Lidköping (4)

Sveriges bästa försvarare fortsätter att agera som just det. Utan Martin Johansson hade Villa Lidköping förlorat mot Vetlanda i stället för att spela 4–4, så enkelt är det. Inget annat än en jätte, med minst tre avgörande och perfekt tajmade brytningar i livsfarliga en-mot-en-lägen. Fruktansvärt bra på att läsa spelet och självskriven i förbundskaptenens kommande VM-trupp.

LÄS MER: Lång och personlig intervju med Martin Johansson: "Jag gick över gränsen"

Anders Spinnars, Bollnäs (2)

34-åringen som kan personifiera begreppet hög lägstanivå. Placerings- och passningssäker, pålitligt stabil i defensiven och med påtagliga offensiva kvaliteter. Var en av de hetaste i den iskalla hemmamatchen mot Sandviken, passade till Mickelssons tidiga ledningsmål och tände själv poänghoppet med en sen reducering efter hörna.

LÄS MER: Fem snackisar från Bollnäs–SAIK: "Tabellsjuan bjöd tvåan Saik starkt motstånd"

Robin Lundqvist, Vänersborg (1)

Ari Holopainen flyttade ner Robin Lundqvist på högerhalven inför matchen mot Sirius och det var ett drag som han inte behövde ångra. Lundqvist var pigg matchen igenom och visade med sin starka skridskoåkning att han trivdes riktigt bra på den nya positionen. Kraftfull och ett hot mot Sirius matchen igenom.

Annons

LÄS MER: Fem snackisar från Vänersborg–Sirius: "Fördel Vänersborg i slutspelsjakten"

Annons

Johan Löfstedt.

Bild: Andreas Tagg

MITTFÄLTARE

Johan Löfstedt, Vetlanda (2)

Förbundskapten Svenne Olsson lär inte direkt må dåligt när han tittar på hur landslagsstjärnan spelar bandy just nu. Ser ut att pricka toppformen lagom till VM. Hans Vetlanda går dessutom riktigt starkt för stunden och plockar tunga skalper.

Johan Löfstedt var, tillsammans med parhästen Jocke Andersson, kung på Zinken när Hammarby besegrades. Öppnade mycket för Andersson och satte dessutom två mål själv. Även riktigt bra mot Villa och det märks i hans skridskoåkning att han inte längre åker runt och tänker på knät.

I klippet nedan: Se höjdpunkterna från Hammarby–Vetlanda

Inbäddat innehåll

Daniel Berlin, Sandviken (2)

Blev målskytt mot Bollnäs i återkomsten till tidigare hemmaarenan Sävstaås och valde att hålla tillbaka firandet. En drivande urkraft på SAIK:s mittfält och i 3–2-segern i iskylan var han som vanligt oftast på rätt plats vid rätt tillfälle matchen igenom. Fiskade upp förlupna bollar och fördelade dessa på bästa möjliga sätt på den knaggliga isen. Efter det spände både Berlin och SAIK musklerna och övertygade stort i 5–1-segern i seriefinalen mot Edsbyn.

Annons

LÄS MER: Fem snackisar från SAIK–Edsbyn: "Du är petad från VM"

Erik Ivarsson, Motala (2)

När det betydde som allra mest höjde sig Motala och körde över Tillberga fullständigt i det ångestladdade jumbomötet lagen emellan. Och som vanligt var lagkaptenen Erik Ivarsson en av lagets mest drivande spelare från sin mittfältsposition.

Annons

Oerhört viktig för ett Motala som nu kan sikta in sig på kval. Att Ivarsson dessutom sitter inne på ett av bandy-Sveriges vassaste (och hesaste) segervrål gör inte saken sämre.

LÄS MER: Fem snackisar från Tillberga–Motala: "Sanningen är att det var klasskillnad"

Martin Landström fick testa på livet som anfallare – och gjorde succé.

Bild: Andreas Tagg

ANFALLARE

Martin Landström, Västerås (3)

Landström har på grund av sjukdom fått flytta upp i en spetsposition som han aldrig testat förut under karriären. Men det har ju inte direkt synts i hans spel. Sju poäng (4+3) mot Tellus talar sitt tydliga språk. 20-åringen spelar otroligt smart och det är lätt att glömma bort att han fortfarande är junior.

LÄS MER: Landströms succé på nya spetspositionen – gjorde sju poäng mot Tellus

Annons

Joakim Andersson, Vetlanda (4)

Att en enskild spelare gör fem mål mot Hammarby på Zinkensdamm kan inte ha hänt så väldigt många gånger tidigare. Men det var vad Joakim Andersson (trots en missad straff) gjorde förra veckan och Hammarby lär inte plocka Vetlanda om man får välja kvartsfinalmotståndare i ett tidigt skede när serien är färdigspelad.

Med sin kreativitet i anfallet, sitt grymma skott och spelsinne var Andersson livsfarlig så fort han närmade sig målet. Dessförinnan 1+1 mot Villa Lidköping.

LÄS MER: Andersson femmålsskytt när Vetlanda skrällde mot Hammarby: "Det finns nerv hela matchen"

Annons

Bild: Rikard Bäckman

TRÄNARE

Magnus Muhrén, Sandviken (2)

Hård konkurrens till tränarposten den här veckan, men Magnus Muhrén tar platsen i hård konkurrens med Patrik "Putte" Johansson. Med fem omgångar kvar att spela har SAIK positionerat sig där många tippade laget inför säsongen – som serieledare.

Magnus Muhrén guidade sitt lag igenom en tuff vecka med en kylslagen bortamatch mot Bollnäs och en seriefinal mot Edsbyn. Det gav full pott och Sandvikentränarens beslut att skicka upp Rasmus Forslund på mitten var ett lyckodrag. Forslund var för övrigt på gränsen till att komma i Veckans lag.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan