Annons

Annons

Annons

Vinter-OS 2018: Längdskidor

Inga skrällar i uttagningen – här är svenskarna som kör 15 kilometer fristil

Marcus Hellner, Calle Halfvarsson, Daniel Richardsson och Jens Burman. Det är Sveriges trupp till 15 kilometer fristil som körs på fredag.

Text

Daniel Richardsson, Calle Halfvarsson, Marcus Hellner och Jens Burman är den svenska truppen som kör 15 kilometer fristil på fredag. Bild: Carl Sandin/Bildbyrån

Annons

Under natten mot torsdagen svensk tid blev det klart vilka åkare som får köra herrarnas 15 kilometer fristil. Det blev samma laguppställning som på skiathlonen.

Calle Halfvarsson var det stora svenskhoppet i Pyeongchang på skiathlon tidigare i veckan, men hängde inte alls med i spåren och tvingades bryta efter halva loppet. Han berättade senare att han känt sig helt energilös.

Annons

Marcus Hellner har haft en tung säsong och det har ännu inte blivit någon medalj för honom i Pyeongchang. Han slutade som bäste blågula åkare på en 12:e plats i skiathlon.

Annons

Jens Burman kom på en 17:e plats i samma lopp.

Halfvarsson körde även den klassiska sprinten tidigare i veckan och han är hittills den enda av herrarna som har kört samtliga distanser i Pyeongchang, men åkte då ur redan i kvartsfinal.

MER OS:

► [+] TV: Farfar Halfvarssons tips till Calle: "Han får köra taktikskola med mig"

Svenska drömstarten – Charlotte Kalla krossade motståndet för nytt OS-guld

Krissamtal ska rädda Calle Halfvarssons OS: "Måste agera snabbt"

Oskar Svensson bästa svensk i OS-sprinten – slutade femma: "Han ville mer"

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan