Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Förseningar på Mälarbanan består måndagen ut

En olycka i Enköpingstrakten innebar stopp under några timmar i tågtrafiken mellan Bålsta och Västerås – och förseningar därefter. En olycka i Falköping innebar fler problem under kvällen.

Bild: TT, Arkivbild

Annons

Strax efter halv två på måndagseftermiddagen gick Trafikverket ut med beskedet att det var stopp i tågtrafiken mellan Bålsta och Västerås. Orsaken var en olycka vid Enköping.

Tågtrafiken kom igång igen vid 15-tiden, men med stora förseningar som i minskande grad kvarstod under sena måndagseftermiddagen.

Trafiken på sträckan Stockholm C- Västerås - Arboga/Hallsberg och Göteborg påverkades.

Annons

Knappt hade situationen i Enköping löst sig förrän det inträffade en olycka i Falköping under sena måndagseftermiddagen. Alla tåg har stoppats förbi Falköping mellan klockan 16.30 och cirka 20. Det medförde förseningar på upp till flera timmar för de genomgående tågen Göteborg-Västerås-Stockholm under hela måndagskvällen.

Annons

Flera tåg ställdes också in – och förseningarna spred sig till motsatt riktning då tåg som utgått från Göteborg med Stockholm som slutdestination fastnat i Falköping och kunde därmed inte utgöra nya tåg Stockholm-Västerås-Hallsberg.

För information om läget vid din station, se Trafikverkets informationssida här.

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy