Annons

Annons

Annons

Västerås

Centerpartiet utser Årets förebild i kvinnofrågor: ”Vilken ära att få det här priset”

På Internationella kvinnodagen har Centerpartiet i Västerås bestämt sig för att uppmärksamma kvinnor med att dela ut ett nytt pris. Årets förebild i kvinnofrågor blev i år skolkuratorn Issis Melin.

Issis Melin är skolkurator i Västerås och har tidigare uppmärksammats i media för sin insats för att förhindra att en 14-årig flicka från Västerås från att giftas bort under en utlandsresa med sin pappa.

Centerpartiet i Västerås motiverar Issis Melin som Årets förebild i kvinnofrågor så här:

"För att Du i din egenskap av skolkurator både i teori och i praktiskt handlande bidrar till att uppmärksamma och sprida kunskapen om hedersförtryck och hur det inskränker flickors och pojkars, kvinnors och mäns rätt att styra över sina egna liv.

Annons

Annons

Genom att lära ut demokratiska normer och värden och upptäcka och agera när barn far illa kan alla i samhället göra insatser som räddar liv, vilket du genom ditt civilkurage och medmänskliga agerande bevisat i praktisk handling."

- Vilken ära att få det här priset. Det ger styrka i att vi måste arbeta mer och vi måste bli fler som ser de här barnen och ungdomarna som far illa. Vi måste arbeta för jämställdhet för alla och att mänskliga rättigheter ska gälla alla, vi kan inte göra skillnad mellan människor, säger Isis Mellin i ett pressmeddelande.

Centerpartisten Vicki Skure-Eriksson tillsammans med Issis Melin. Bild: Magnus Nystedt

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan