Annons

Annons

Annons

Alpint

Svensk revansch i lagtävlingen i Åre – slog ut nyblivna OS-guldmedaljörerna

Under OS blev det sorti redan i kvartsfinalen i den alpina lagtävlingen.

Men i fredagens världscupavslutning på hemmaplan i Åre blev det blågul revansch.

Svenskarna slog ut de regerande olympiska mästarna Schweiz i kvartsfinalen innan de knäckte Tyskland i semin och sedan Frankrike i finalen.

Svenskt jubel efter segern i den alpina lagtävlingen i Åre. Bild: SVT.

Annons

Det svenska laget bestod precis som i Pyeongchang av Anna Swenn-Larsson, Frida Hansdotter, Mattias Hargin och André Myhrer.

Och hemma på svensk mark fick gänget en liten revansch för missräkningen i OS, där Sverige var skyhöga favoriter efter Hansdotters och Myhrers individuella guldmedaljer.

Sverige fick tuffast möjliga motstånd i kvartsfinalen i form av OS-guldmedaljörerna Schweiz, men vann med 3–1 och avancerade vidare till semifinal där Tyskland besegrades med samma siffror.

Annons

Annons

I finalen mot Frankrike gav Anna Swenn-Larsson Sverige en bra start när hon vann klart före Romane Miradoli. För dagen hete Mattias Hargin förlorade sedan ett tajt race mot stjärnskottet Clément Noël och ställningen var i det läget 1–1.

Men Sverige hade två nyblivna olympiska mästare kvar – och båda visade klassen.

Först stod Frida Hansdotter för ett starkt lopp och besegrade Tessa Worley, sedan ångade André Myhrer på mot seger när en stressad Julien Lizeroux körde ur.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan