Annons

Annons

Annons

S: Nu höjs barnbidraget med 200 kronor

Trygghet skapar framtidstro och sammanhållning.

Mer pengar till barnfamiljer Foto: Hasse Holmberg/TT

Bild: TT

Nu höjs barnbidraget med 200 kronor. Det innebär ett extra tillskott i vardagen och en tryggare ekonomi för 21 000 familjer i Västerås, Hallstahammar och Surahammar.

Sverige ska vara ett ledande välfärdsland där alla barn får växa upp i trygghet. Inget barn väljer sina föräldrar, men alla ska ha rätt till en bra uppväxt. Om vi ska kunna ta till vara varje barns fulla potential behövs satsningar för att trygga alla barns uppväxt.

Därför höjer vi nu barnbidraget med 200 kronor. För en tvåbarnsfamilj innebär det 400 kronor mer i plånboken varje månad. Med höjningen får 21 000 familjer i Västerås, Hallstahammar och Surahammar en bättre ekonomi och färre barn behöver oroa sig för att pengarna ska ta slut innan månaden gör det.

Annons

Annons

Det kan låta som lite pengar, men för många familjer är det ett välbehövligt bidrag. Det kan räcka till fritidsaktiviteten eller ett par nya gummistövlar. Det är helt enkelt pengar som kan möjliggöra en tryggare och roligare uppväxt för många barn.

För oss socialdemokrater har målet alltid varit att varje generation ska få det bättre än sina föräldrars. Det kräver handlingskraft, politiskt mod och ekonomiska investeringar.

För oss socialdemokrater har målet alltid varit att varje generation ska få det bättre än sina föräldrars. Det kräver handlingskraft, politiskt mod och ekonomiska investeringar. Det är investeringar som vi är beredda att göra. Därför höjer vi nu barnbidraget för första gången på tio år. Samtidigt höjs underhållsstödet rejält.

Mot satsningar på barnen står Moderaternas skattesänkningar. När Ulf Kristersson och Moderaterna ansvarade för barnbidraget och underhållsstödet höjdes de inte en enda gång, trots att inflationen urholkade värdet. Vi vet att deras skattesänkningar, privatiseringshets och nedskärningar i välfärden inte gynnar någon annan än de allra rikaste – och framförallt inte barnen.

Svensk ekonomi är stark och det ska komma alla till del. Genom att investera i barnfamiljer och deras ekonomi stärker vi jämlikheten och skapar en tryggare vardag för många barn och barnfamiljer.

Annons

Trygghet skapar framtidstro och sammanhållning. Genom att investera i våra barn investerar vi också i framtiden och stärker den svenska modellen.

Annons

Genom att investera i våra barn investerar vi också i framtiden och stärker den svenska modellen.

Annika Strandhäll (S)

socialminister

Olle Thorell (S)

riksdagsledamot från Surahammar

Anders Teljebäck (S)

kommunalråd i Västerås

Catarina Pettersson (S)

kommunalråd i Hallstahammar

Tobias Nordlander (S)

kommunalråd i Surahammar

Inbäddat innehåll

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan