Annons

Annons

Annons

Stort engagemang för e-tidningen – det här gillar läsarna mest

Engagemanget var stort när Mittmedia bad om läsarnas synpunkter på e-tidningen i en enkät i början av året.
Hela 1 800 läsare svarade redan under första dygnet.
Här är några av de vanligaste åsikterna.

Text

Tillgängligheten och möjligheten att kunna läsa tidningen var man än befinner sig uppskattas av Mittmedias läsare. Många upptäcker fördelarna när de är ute och reser, i tjänsten eller privat. Foto: Erlend Aas

Annons

Möjligheten att kunna läsa tidningen närhelst och varhelst man önskar dominerar bland de positiva synpunkterna på e-tidningen. Många har upptäckt e-tidningens uppenbara fördelar när de varit ute och rest, antingen i tjänsten eller privat. Att enkelt kunna ta med sig dagstidningen till fritidshuset är också något som flera lärt sig uppskatta.

Men även i vardagen finns det uppsidor med e-tidningen, visar många kommentarer:

”Så toppenbra! Älskar att ta fram paddan till morgonkaffet. Gillade papperstidningen också förstås, men den måste man gå till brevlådan för att hämta och det hinner jag inte på morgonen. Gillar jättemycket att det är tidningslayout - känns som en tidning och det är lätt att förstora texten, gillar därför inte artikel-läget.”

Annons

”Jag läser e-tidningen på lördagar eftersom vi inte får tidningen på lördag, ska man ha någon chans med annonser etc så måste man läsa etidningen. Men jag tycker den är bra och nu har man ju även en söndagstidning”

Annons

”Tidningen är nu mycket lättare att läsa när man förstorar texten i jämförelse med den gamla versionen. Milsvid skillnad!”

Toppen att kunna läsa tidningen även när jag är bortrest. Dessutom slipper jag bära ut tidningar till återvinningen.”

- Allmänt kan man säga att det är tillgängligheten som folk uppskattar, att e-tidningen alltid finns där när man vill läsa den, antingen som första- eller andra alternativ. När man upptäckt att e-tidningen ingår i prenumerationen blir vanans makt stor och banden tenderar att bli väldigt starka, säger Bjarne Frykholm som är produktägare för Mittmedias e-tidningar.

- Men det finns även andra – kanske lite mer oväntade – vinster i vardagen som många återkommer till i vår undersökning, som till exempel det här med att slippa bära ut tidningen till pappersåtervinningen.

En utmaning är dock att hjälpa ännu flera prenumeranter att hitta till e-tidningen. Det finns kunder som fortfarande upplever det som krångligt att logga in och som generellt är osäkra på vad som ingår i deras prenumeration.

”Föredrar papperstidningen som tyvärr är för dyr för en ensamstående pensionär, som tycker all ny teknik är enbart jobbig”

”Krångligt inlogg (iallafall för något år sedan när jag prövade) erbjudande om att få läsa någon tidskrift gratis men lyckades aldrig komma in vilket innebär att jag inte använder e-tidningen.”

Annons

Annons

” Svårt med alla inloggningar o lösenord. Borde förenklas”

”I familjen finns icke datakunnig person, hur dela med sig?”

-Vi är medvetna om att den här osäkerheten finns och det är klart att vi ska lägga resurser på att underlätta åtkomsten av e-tidningen om våra kunder upplever det som ett problem. Det är alltid en utmaning rent tekniskt att förenkla den här typen av processer, men vi måste anta den i respekt för våra kunder, säger Bjarne Frykholm som är produktägare för Mittmedias e-tidningar.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan