Annons

Annons

Annons

Bandy

Sveriges P17-landslag i bandy världsmästare efter seger mot Ryssland

Sveriges P17-landslag i bandy är bäst i världen.

Det blev seger med 4–2 i lördagens VM-final borta mot ärkerivalen Ryssland inför 3 126 åskådare i Uljanovsk.

– Det här är helt sjukt, bandy har aldrig varit roligare. Det känns som mitt livs bästa ögonblick, säger målvakten Benjamin Elfving till förbundets hemsida.

Bild: SvenskBandy.se.

Annons

Sverige fick en drömstart på VM-finalen i i Volga Sport Arena när Edvin Isaksson prickade in 1–0 redan efter 54 sekunder. Men hemmanationen skakade av sig den tuffa inledningen och tog över spelmässigt. Efter 14 minuter kom kvitteringen genom Dmitry Kuraev.

Blågult rann iväg till 3–1 före paus och i den andra halvleken kom även 4–1. Strax därpå fick Ryssland en straff som målvakten Benjamin Elfving räddade.

Annons

Annons

– Jag måste ta den och visa att jag är lugn, var min första tanke. Det var ett otroligt tryck i allt. Väldigt mycket känslor på plan, men det påverkade på ett bra sätt, säger Elfving till svenskbandy.se.

Kuraev reducerade för ryssarna i slutminuterna med sitt andra mål för dagen, men närmare än så kom de aldrig och Sverige kan titulera sig bäst i världen i P17-klassen efter seger med 4–2.

– Vi höll oss till spelplanen och de fick inte kontra på oss så många gånger. Vi sätter två hörnor, det är såna små marginaler som avgör en tät VM-final, säger förbundskaptenen Mattias Rehnholm till svenskbandy.se.

MATCHFAKTA

P17-VM, final.

Ryssland–Sverige 2–4 (1–3)

Mål, Ryssland: Dmitry Kuraev 2. Sverige: Emil Nordström 2, Edvin Isaksson, Marcus Öhman.

Publik: 3 126.


Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan