Annons

Annons

Annons

Fotboll

IFK Västerås satsar uppåt med överraskande värvning – plockar in amerikanska: "Vill gärna ta klivet upp"

IFK Västerås satsar mot division 1 – och man gör det med en för nivån överraskande värvning.

Den 24-åriga amerikanskan Kourtney Kutscher är klar för klubben.

– Vi är glada att kunna göra en satsning på vårt damlag, för första gången har de i år samma budget som herrlaget, säger klubbens ordförande Magnus Kindbom.

Text

Kourtney Kutscher ska försöka föra IFK Västerås till division 1. Foto: IFK Västerås

Annons

Bakom BK30 finns det något av ett hål i damfotbollen i Västerås.

Nu satsar IFK Västerås på att täppa igen det.

Den här säsongen gör klubben en satsning på att ta klivet upp från division 2 till division 1 – och i påskhelgen visade man att man menade allvar med sin satsning.

Då blev det klart att klubben har värvat Kourtney Kutscher, en 24-årig amerikanska som har funnits med i försäsongstruppen hos Chicago Red Star i NWSL, den amerikanska proffsligan.

Annons

Annons

– Vi är glada att kunna göra en satsning på vårt damlag, för första gången har de i år samma budget som herrlaget. Stommen från tidigare är kvar samtidigt som vi fått många nya intressanta spelare vilket gör att vi har ett väldigt spännande lag, säger Magnus Kindbom, ordförande i IFK Västerås, i ett pressmeddelande.

Kutscher spelade collegefotboll på California State University, och upptäcktes av västeråsaren Franco Pertunaj på en tryout för män i Kalifornien. Hon är en offensiv mittfältare som gärna spelar centralt i banan. 24-åringen har också en tydlig koppling till Sverige – hennes pappa är född här.

– Jag vill fortsätta att utvecklas som fotbollsspelare och eftersom min familj har rötter i Sverige känns det som en bra möjlighet att komma hit och lära mig hur man spelar i Sverige och kunna bidra till laget, säger Kutscher själv i ett pressmeddelande.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan