Annons

Annons

Annons

Bandy

Här är Årets lag – enligt Bandypuls och läsarna: "Har en bössa som borde kräva vapenlicens"

14 stycken Veckans lag från grundserien har kokats ner till ett Årets lag.

Här är spelarna som Bandypuls tillsammans med er läsare tog ut flest gånger i Veckans lag under säsongen.

Text

Joakim Svensk, Christoffer Edlund och Patrik Sjöström, tre spelare som alla är bland de som tagits ut flest gånger i Veckans lag.

Annons

OBS: Slutspel och kval är inte medräknat. Det här är de som på varje position tagits ut flest gånger i Veckans lag under säsongen. Parentesen anger antal uttagningar.

LÄS ÄVEN: Topplistorna: Ingen spelare i Årets lag – men Hammarby var mest representerat i Veckans lag under vintern

LÄS ÄVEN: Bandypuls drömelva – här är redaktörernas favoriter från säsongen: "Han har varit bäst i världen"

Annons

MÅLVAKT

Annons

Henrik Rehnvall, Broberg (3)

Den överlägset största skrällen i truppen! Snor platsen framför elitseriens både nuvarande och tidigare landslagsmålvakter. Rehnvall tvingades bort från Broberg inför säsongen 2016/2017, men togs tillbaka under den gångna säsongen när Dennis Wasberg tvingades till operation. Om han tog chansen när han fick den? Med besked. Var helt outstanding under perioder i vintras och räddade Broberg från ett ännu tuffare tabelläge.

LÄS OCKSÅ: Bänkades i Broberg – nu tvekar Bergström om framtiden: "Inget lätt beslut"

FÖRSVAR

Per Hellmyrs, Bollnäs (5)

Hellmyrs har hyllats väldigt många gånger den här säsongen, och än tystnar inte hyllningskören. Han har varit extremt viktig för det Bollnäs som tappade Daniel Berlin förra våren. Man kan säga att Hellmyrs har varit Bollnäs under vintern. Har spelat både på halven och mittfältet, men vi sätter honom som högerhalv där han trivs bäst och är fullständigt dominant.

LÄS OCKSÅ: Bollnäs klubbchef bryter tystnaden: "Vi kommer ha en bra vår, det är ambitionen"

Per Hellmyrs är en av de spelare som tagits ut allra flest gånger i Veckans lag under säsongen.

Bild: Peter Axman

Joakim Svensk, Edsbyn (5)

Mer eller mindre unik i sitt spel, för trots positionen längst bak i försvaret är Svensk även ett offensivt hot av hög klass. Ingen bandyfrälst kan ha missat hans regelbundna soloutflykter. Oerhört trygg med boll (ibland nästan för trygg) och att kunna reta gallfeber på motståndare är en egenskap som inte ska underskattas. Uttagen i Veckans lag fem gånger under säsongen och är utan tvivel en av landets bästa försvarare. Synd att han inte vill visa det i landslaget.

Annons

Annons

LÄS OCKSÅ: Efter brutna kontrakten – Edsbyns sportchef om läget: "Det kan vara tufft att ha tre målvakter"

Martin Johansson, Villa Lidköping (4)

Världens bästa på positionen i våra ögon. Liberons skada har av flera lyfts fram som den enskilt största anledning till att Villa missade finalplatsen, och oavsett om det stämmer eller inte har Martin Johansson varit ruskigt bra. Det kanske tydligaste beviset är Villas mycket imponerande statistik när det gäller insläppta mål – 69 mål på 26 matcher ger ett snitt på 2,65 insläppta per match, och en given nyckel till det har varit försvaret lett av Johansson.
LÄS OCKSÅ: Villa skakat och uträknat – då reser Johansson med till Edsbyn: "Har ett bra läge att knäppa dom igen"

Martin Johanssons försvar har varit det tätaste i elitserien den här säsongen – de släppte in tre mål färre än Edsbyn som var seriens näst bästa med 72 insläppta.

Bild: Jonna Igeland

Patrik Sjöström, Västerås SK (4)

Hela VSK:s försvarslinje – som utöver Sjöström bestod av Stefan Edberg och numera bandypensionerade Anders Bruun – har gjort en bra säsong, men flest uttagningar hade högerbacken med det enorma skottet. Utöver den där bössan som borde kräva vapenlicens är Sjöström stor, stark och väldigt skridskoskicklig. Har gjort ett fåtal landskamper, och är nog egentligen så nära landslaget som det bara går att vara.

Annons

LÄS OCKSÅ: Campese om namnen som ryktas till VSK: "Honom kan du stryka direkt"

Annons

Erik Säfström, Sandviken (3)

Storstjärnan Säfström får den andra halvplatsen före Edsbyns Daniel Burvall Jonsson och Motalas Viktor Spångberg. Trion har tre uttagningar vardera under säsongen, men Säfström är en av de mest självklara spelarna i en svensk landslagselva och har i våra ögon stått för den sammanlagt bästa insatsen den här säsongen. En av Sandvikens mest drivande spelare på vägen till serieseger och är konstant livsfarlig på sin vänsterkant.

LÄS OCKSÅ: Muhréns kritik efter Sandvikens finalförlust: "Förstår inte hur man kan misslyckas"

SAIK:s vänsterhalv är en av de absolut vassaste i hela världen, och har varit drivande sedan återkomsten från Ryssland för ett år sedan.

Bild: Jonna Igeland

MITTFÄLT

Martin Karlsson, Villa Lidköping (3)

21-åringen som prisades som Årets komet får plats även här. Fick ta ett stort ansvar direkt när Johan Esplund skadades inför säsongen och har därefter varit den starkast lysande stjärnan på Villas högklassiga mittfält. Har fått fronta Villas förmåga att förädla talanger tidigare, men tiden där Martin Karlsson benämns som ett framtidsnamn får vi se som förbi. Martin Karlsson har etablerat sig med kraft i elitserien och han kommer att bli ännu bättre.

LÄS OCKSÅ: Martin Karlssons livsuppgift – ta guld med Villa: "Att få hjälpa klubben man älskar är svårt att slå"

Annons

Emil Viklund, Vänersborg (3)

Mittfältarens avgörande 3–2-mål mot VSK, som föranleddes av en imponerande "Dallasfint" i hög fart, var troligtvis säsongens snyggaste fullträff. Emil Viklund har totalt sett kanske inte gjort karriärens bästa säsong, en period i vintras hade han det faktiskt rätt tungt, men Kalixsonen är ändå så enormt viktig för Vänersborg – och inte minst i den nystart som klubben fick göra efter i fjol. En svårstoppad kraftspelare som bör vara nära landslaget.

Annons

Se Viklunds drömmål här:

Inbäddat innehåll

LÄS OCKSÅ: Uppgifter: Vänersborg vill ersätta Wallin med Brobergs landslagsman: "Lite öppet för mig just nu"

ANFALL

Christoffer Edlund, Sandviken (7)

Årets gigant. Överlägsen i topplistan med sina sju uttagningar, vilket även betyder att han tagit plats i hälften av alla Veckans lag. Vann skytteligan överlägset med 76 mål vilket betyder ett snitt på nästan tre mål per match. Edlund har gjort en smått otrolig säsong och har själv sagt att han varit i sin kanske bästa form någonsin. Det finns ingen anfallare som har kunnat matcha honom i vinter.

LÄS OCKSÅ: Rykten omgärdar truppen och Muhrén sjukskriven – så är läget i SAIK: "Mycket hänger på vad 'Chrille' gör"

Annons

Martin Landström tar plats i laget efter sin första säsong i Västerås. Hela fem gånger blev anfallaren uttagen i elvan.

Bild: Emelie Nilsson

Martin Landström, Västerås SK (5)

Skridskostarke teknikern Landström, som har en överstegsåkning som trollbinder, gjorde omedelbart avtryck redan under sin första säsong i VSK. 28 mål är visserligen en bra bit under toppnoteringarna i serien, men han blev lagets bästa målskytt och det i ett VSK där målskyttar tydligt efterfrågades på förhand. Ett stort kliv togs när han fick chansen i en för honom helt ny spetsposition där han verkligen har sett ut att trivas.

Annons

LÄS OCKSÅ: Tretton klassiska övergångar vi minns från 2000-talet: "Fansen visade avsky mot klubbens nyförvärv"

Joakim Andersson, Vetlanda (4)

"Den nye Christoffer Edlund". Vetlandas skyttekung och fysmonster påminner mycket om Edlund, främst i djupledsspelet, men frågan är om det inte finns ännu mer ren urkraft i Andersson. Ett konstant hot på offensiv planhalva som älskar att trycka fram med fart från mittlinjen. Kommer att vara med i elitseriens skytteligatopp i många säsonger framöver – såvida ryktenas man inte försvinner till Ryssland över tid. Gjorde 52 mål på 22 matcher i elitserien och bjöd även på ett frispel som gav matchstraff och avstängning.

Annons

LÄS OCKSÅ: Skyttekungen jagas av flera klubbar – men påverkas inte av Löfstedts beslut: "Jag kommer att göra mitt val"

Vetlanda blev utslaget av Hammarby i kvartsfinal efter en imponerande säsong av bland annat Joakim Andersson som är den enda Vetlandaspelare att ta plats i laget.

Bild: Rasmus Ellvin

TRÄNARE

Johan Sixtensson, Villa Lidköping (3)

Villa har elitseriens tätaste försvar, och det uppskattas förstås av den forne backprofilen från Skövde som sedan våren 2014 är huvudtränare för Lidköpings stolthet. Sixtensson är uppenbart duktig på att ge unga spelare chansen och i flera fall, som med Martin Karlsson och Joel Broberg, har det gett resultat. Har ihop med Magnus Muhrén (två år i Villa innan han återvände till SAIK) lagt grunden för det Villa som vi ser i dag – ett lag som trots sin starka defensiv spelar en rolig anfallsbandy med stort fokus på bollsläpp och delaktighet.

Annons

LÄS OCKSÅ: Stjärntätt och trångt på mitten – Villatränaren om att ändra spelsystem: "Fortfarande 5-3-2 som gäller"

Johan Sixtensson är den tränare som tagits ut i Veckans lag flest gånger.

Bild: Jonna Igeland

MISSA INTE

Årets lag 2017: "Han har varit bättre än någonsin"

Årets lag 2016: "Han slog alla tiders målrekord"

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan