Annons

Annons

Annons

Västmanlands län

KD: Vi prioriterar nyfödda framför restauranggäster

Väljer regionledningen restauranggäster före nyfödda? Foto: VLT:s arkiv

Annons

Kristdemokraterna har sedan förra sommaren försökt få de rödgröna att inse allvaret och behovet av att se över antalet platser inom neonatalvården.

Fler platser för sjuka nyfödda är viktigt för att fler gravida ska kunna vårdas och förlösas i Västerås istället för skickas till andra sjukhus, och för att minska trycket på en hårt belastad personal.

Genom våra frågor vet vi nu att det finns färre neonatalvårdsplatser i Västerås jämfört med andra sjukhus. För fler platser krävs ombyggnation och möjlighet att bemanna dessa platser.

Annons

Annons

Socialdemokraterna har hittills sagt att de inte är beredda att bygga om en relativt nybyggd neonatalavdelning, utan vill vänta till den nya sjukvårdsbyggnaden är klar om ett antal år. Samtidigt planerar de att 2018 lägga pengar på att bygga ut antalet sittplatser i restaurangen på sjukhuset i Västerås. En restaurang som dras med underskott på grund av för få besökare.

Politik är att välja.

Kristdemokraterna prioriterar fler platser för nyfödda och gravida framför fler platser för restauranggäster.

Kristdemokraterna prioriterar fler platser för nyfödda och gravida framför fler platser för restauranggäster. Det ska gå att lita på vården.

Malin Gabrielsson (KD)

regionråd i opposition

Inbäddat innehåll

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan