Annons

Annons

Annons

SVT är saltet vi behöver

Annons

Vi har haft en högervind allt sedan 1980-talet och vi har i dag en borgerlighet som är mer benägen att samarbeta med ett SD med terroristsympatisörer än med Socialdemokraterna. Det säger en hel del om hur långt till höger det kantrar. Vi har fått trollfabriker och följare som ständigt ifrågasätter en fri journalistik och använder begrepp som PK och mainstreammedia. Det är klart att det har påverkat opinionen så att fler ”till höger” är missnöjda med Public service.

Annons

Annons

Det trollfabrikens aktörer förespråkar är i själva verket styrd media som bara skriver om det som makten tycker och det är vad som händer i diktaturer i dag.

Det finns, tack och lov, en fri media som inte företräder vare sig kapitalistisk eller politisk makt.

Jag vill också påminna om den angelägna frågeställningen som Jan Scherman ställt ”om demokratin är i fara”. Politiker måste i dag medieskolas och inte uttrycka sig personligt för då kommer mediedreven som ett brev på posten. Vi har ett utslätad politiskt språk som gör det svårt för oss väljare att ta ställning. Mediedreven har varit en stark kraft i att skapa den här ängsligheten.

Jag tycker det är bra om det finns medier som kan motstå att flyta med strömmen.

Därför är jag glad över att Sakine Madon inte är chef för SVT och ängsligt tittar på att inte någon är mer missnöjd än någon annan. Då får vi verkligen en Public service som är snömos. Doppa inte tån i den blåbruna skitviken, du värnar ju om demokratin och dess öppenhet. Public service är det salt vi behöver.

Gubben på tvärs

Inbäddat innehåll

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan