Annons

Annons

Annons

Västerås

Valet avgörs nära dig – då kan VLT göra skillnad: "Ingen fråga är för liten för vår valbevakning"

Vem tar bort klottret på skolan, när lagar ni hålet i vägen och hur länge ska jag behöva vänta på en bostad?

Ingen fråga för liten när VLT bevakar valet.

Och det är vårt uppdrag att söka svaren.

Text

Daniel Nordström, chefredaktör och ansvarig utgivare för VLT. Foto: Lennye Osbeck

Annons

Valrörelsen har startat och det är stora frågor på dagordningen. Regeringsdugligheten, säkerhetspolitiken och alliansfriheten dominerar debatter och nyhetssändningar.

Viktiga diskussioner såklart, men dina frågor ska också besvaras:

Vem tar hand om farmor om det inte finns plats på äldreboendet? När får fotbollslaget vettiga träningstider? Hur blir det med cykelvägen egentligen och vem kan ta ansvar för att det blir tryggare på kvällsbussen?

Annons

Annons

Valet avgörs lika mycket i vardagen, nära dig.

Och det är här VLT gör skillnad.

Vi lyssnar på din berättelse och söker svaren på frågorna du ställer. Vi finns nära dig, ditt samhälle och ser till att vara på plats där människor och intressen möts. Och vi har ett superlokalt perspektiv när vi trappar upp bevakningen inför höstens val.

Vi frågar ut och anordnar debatter mellan lokala makthavare, vi tar lokala frågor hela vägen till statsministern och låter dessutom dig ställa egna frågor direkt till dina kommun- och landstingspolitiker genom valtjänsten #kandulova som öppnar 9 juli.

- #kandulova är att likna vid en digital mötesplats. Där har du som väljare möjlighet att ställa frågor till de lokala politikerna, frågor som ligger dig närmast om hjärtat. Här är ingen fråga för liten, säger Daniel Nordström, chefredaktör och ansvarig utgivare VLT.

Den stora viljan att ställa politikerna till svars med lokala frågor märktes också i förra upplagan av #kandulova, som nominerades till Stora Journalistpriset 2014. Hela 2 042 läsarfrågor ställdes, vilket också resulterade i 1 997 löften från politikerna.

- #kandulova är, som jag tidigare berättat, grunden i vår valbevakning. Det politikerna vill lyfta upp på agendan är inte alltid samma frågor som väljaren tycker är mest relevant. Här får väljaren chansen att sätta den allra mest lokala frågan på dagordningen – och få svar på hur de lokala politikerna ser på den, säger Daniel Nordström.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan