Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Hjärstamordet

POLISEN: Den döda är preliminärt identifierad som Lena Wesström, 45 år från Örebro – Inleder mordutredning

Polisen har preliminärt identifierat den döda kvinnan som hittades i lördags i Hjärsta som Lena Wesström från Örebro. 45-åringen anmäldes försvunnen i tisdags och polisen har utrett händelsen som människorov. Nu bedriver polisen en mordutredning i samband med den döda kvinnan.

Lena Wesström, 45, anmäldes saknad i tisdags. Under lördagen hittade privatpersoner en död kropp nära Wesströms bostad i Hjärsta. Polisen bekräftade senare på kvällen att den döda var en kvinna.

Bild: Fredrik Carlsson

Annons

Kroppen hittades av allmänheten klockan 14.33 på lördagen i området Hjärsta i Örebro. Platsen ligger bara 150 meter ifrån Lena Wesströms bostad, ett radhus i området. Under resten av lördagen arbetade polisens tekniker och rättsläkaren på platsen. Många Hjärstabor samlades vid avspärrningarna och följde polisens arbete.

Polisen skriver på söndagen i ett pressmeddelande:

Annons

"Med utgångspunkt från utredningen kring människorov och fyndet av kroppen misstänker polisen starkt att det är den kvinna som varit försvunnen sedan 15 maj som hittas i skogsområdet. Kroppen har under söndagen preliminärt identifierats som den försvunna kvinnan. Polisen bedriver därför nu en mordutredning, men har ett brett perspektiv på utredningen fram till det att kroppen kunnat identifieras med större säkerhet."

Annons

Först 22.45, efter mörkret hade fallit över Hjärsta, flyttades kroppen från platsen.

Under utredningen på platsen bekräftade polisen att den döda var en kvinna. Men man bekräftade inte att det handlade om Lena Wesström.

Klockan 14.03 på söndagen hade polisen, utifrån beslut från åklagare, hävt avspärrningarna vid platsen där kroppen hittades.

Polis och åklagare kommenterar inte utredningsläget vad gäller misstankar då utredningen nu befinner sig i ett känsligt läge.

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan
Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy