Annons

Annons

Annons

Annons

Trist slut för jazzevenemangen i Strömsholm

Jazzens Museum i Strömsholm var en publikmagnet under en rad somrar. Bilden: Nils Landgren och Bohuslän Big Band vid en konsert 2008. Nu planerar Jazzens Museum en nystart vid Tidö slott. Foto: Alf Pergeman

Annons

Roffe Carvenius stångade sig blodig när han i slutet av 90-talet lyckades få till Jazzens museum i Strömsholm. Han skapade en samlingsplats för musikälskare som inte var likt något annat i Sverige. Han skapade en meny som var anpassad till jazz med mattankar från gamla New Orleans.

När Roffe med ålderns rätt slutade så kom förändringens vind, man ändrade på hur och var man skulle äta mat – det blev tacosbuffé och man fick sitta inne och äta. Nya ägarna förstod inte vilken målgrupp som kommer och betalar på Jazzens, som en självklarhet gick besökssiffrorna ner och den nedåtgående spiralen har eskalerat, en självklarhet om man ändrar så radikalt i ett vinnande koncept.

Annons

Annons

Själv har jag flera gånger under april/maj försökt att gå in på Jazzens hemsida för att se vilket program som kommer i sommar, detta för att planera besöken i god tid. Att nu i mitten på maj meddela att man kommer att flytta till Tidö och ännu inte ha något program klart kommer att göra att man "skjuter sig i foten". Många med mig kommer att planera besök hos andra förutseende aktörer.

Att just sitta utomhus har ju varit en tjusning i den så nyckfulla svenska sommaren. Att höra tågen susa förbi får mig att tänka på när Charlie Norman slöt upp med "Chattanoga choo choo" det var Jazzens museum det. Jag kanske är en nostalgiromantiker men jag vet att det finns många fler där ute som tycker som jag. Att var ute i elfte timmen med ett nytt koncept har aldrig lyckats, men lycka till Martin och David!

Lasse Andersson

Inbäddat innehåll

Annons

Annons

Till toppen av sidan