Annons

Annons

Annons

Mer än fördubblad p-avgift – utan något hållbart skäl

Bostadsbolaget Mimer har fått kritik för de kraftiga höjningarna av p-avgifterna för boende. Också Aroseken ska ta ut mer av de boende. Bilden: Bogvägen på Öster Mälarstrand.

Bild: Staffan Bjerstedt

Annons

Man ställer sig frågan om det är någon form av kartellbildning i Västerås vid de höjningar som kommer att ske på parkeringsavgifterna vid bland andra Mimer och Aroseken. Båda dessa hyresvärdar kommer att höja p-avgifterna med över 100 procent vilket verkar helt orimligt.

Motiveringen ifrån Aroseken där jag själv är hyresgäst är att täcka de ökade underhållskostnaderna. Jag har bott i Arosekens lägenhet sen den var ny och det är i 15 år. P-platserna där vi hyresgäster har våra bilar står har inte förändrats någonting under den tiden. På vintern skottar vi själva våra platser, framförallt bakom bilarna efter att plogning med traktor utförts på gatan. Sandning mellan bilarna har aldrig utförts utan det har hyresgästerna själva gjort och även skottning av p-platsen. Det enda jag kan komma på som eventuellt har blivit dyrare är elen till elstolpen för värmaren.

Annons

Annons

Så min undran, vad är det som motiverar över en höjning på över 100 procent? Det kan väl inte vara så att vi skall vara med att via p-avgift betala snöröjning av själva gatan, det hoppas man ingår i vår övriga hyra. Jag tycker att Aroseken i detta fall kan träda fram och visa vad i de förhöjda underhållskostnaderna består i och inte bara sätta upp en lapp i trapphuset där vi blir upplysta om att avgiften ska höjas från 275 kr till 650 kr.

Inte nog med detta utan i vintras sänkte Aroseken innetemperaturen rejält i lägenheterna i husen på Bogvägen vid Öster Mälarstrand. Bara prishöjningar och neddragningar av värmen för oss hyresgäster och tänka sig – även en liten nätt hyreshöjning inför 2018.

Angående p-platserna har jag ett förslag. Samtliga hyresgäster på Bogvägen säger upp sina p-platser. Vem ska då vara med och betala den påstådda höjningen av underhållet? Jag tror att platserna blir svåra att hyra ut till någon annan, bara en fundering ifrån min sida.

LG

Inbäddat innehåll

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan