Annons

Annons

Annons

Annons

NHL

Efter succésäsongen – William Karlsson prisad som NHL:s gentleman: "Väldigt coolt"

Under NHL Awards tog svenskarna storslam.

Victor Hedman fick pris som ligans bästa back, tvillingarna Sedin prisades för sina humanitära insatser – och William Karlsson fick pris som ligans gentleman när han mottog Lady Byng Trophy.

– Jag har alltid lagt vikt vid att spela på rätt sätt och använder hellre annat än fysik och aggressivitet så det är ett betydelsefullt pris, säger han till Sportbladet.

Text: 

William Karlsson fick ta emot Lady Byng Trophy natten till torsdag. Bild: Bildbyrån

Annons

► (+) LISTA: Här är alla spelare med koppling till Västmanland som draftats – så gick det sedan

Efter succésäsongen där William Karlsson med sina 78 poäng, varav 43 mål, vann Vegas Golden Knights interna poängliga under klubbens allra första säsong i NHL och makalösa +49 i plus-minusstatistiken. I slutspelet stod han sedan för 15 poäng på 20 matcher när klubben tog sig fram till Stanley Cup-final där de fick se sig besegrade av Washington Capitals.

Annons

Annons

Och för Karlsson fortsatte framgångarna under NHL Awards natten till torsdag.

Där var han nominerad som en av tre finalister till Lady Byng Trophy som går till den spelare som under grundserien visat största sportsliga och gentlemannamässiga uppträdande kombinerat med stor spelskicklighet.

Ett pris Karlsson fick ta emot under nattens gala.

– Jag har alltid lagt vikt vid att spela på rätt sätt och använder hellre annat än fysik och aggressivitet så det är ett betydelsefullt pris, säger han till Sportbladet och fortsätter:

– Det känns coolt att ha vunnit. Nu får ska jag fira med några drinkar innan jag drar hem till Sverige på måndag.

► (+) VIK-kaptenens sköna utspel mot William Karlsson – så skapades Sveriges nye superstjärna i Västerås: "Hade noll koll"

Annons

Annons

Till toppen av sidan