Annons

Annons

Annons

Västerås vardagshjälte 2018

Efter storbranden på Norra Gryta – Bisharah Bisharah har utsetts till årets vardagshjälte

Bisharah Bisharah räddade boende från det brinnande höghuset i storbranden på Norra Gryta förra året. För sin insats belönas han med titeln Västerås vardagshjälte 2018.

Text

Bild: Love Svensén

Annons

Det 21-årige vårdbiträdet larmade räddningstjänsten och hjälpte de boende i ett sju våningar högt bostadshuset när det började brinna den 6 juli förra året. För sin insats tilldelades han idag priset Västerås vardagshjälte 2018.

Annons

Annons

Efter att juryn gått igenom nomineringarna valdes fyra kandidater ut, som VLT:s läsare sedan kunde rösta på. Flest röster fick alltså Bisharah Bisharah som utöver äran vinner 20 000 kronor.

Motivering till nomineringen:

6 juli 2017 började det brinna i ett höghus på Norra Gryta. Bisharah Bisharah, som arbetar för hemtjänsten, såg rök komma ut från översta våningen på höghuset när han var ute med soporna. Han såg samtidigt en äldre man i en av lägenheterna, mannen var ovetande om att det brann i huset. Med fara för sitt eget liv sprang Bisharah Bisharah in i huset och varnade de boende, varav många var äldre. Han hjälpte dem nerför trapporna. Detta var en hjälteinsats utöver det vanliga. Tack vare det modiga ingripandet klarade många boende i huset sig utan skador.

Bisharah Bisarah blir Västerås vardagshjälte 2018 efter sin insats under storbranden på Norra Gryta förra året.

 

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan