Annons

Annons

Annons

Bekräftat: Big air för freeskiingåkarna i OS

I Peking-OS 2022 kommer ytterligare en freeskiing-gren att finnas på programmet. Utöver slopesyle kommer det nu också att köras big air.
– Det är ett erkännande för sporten, säger Stefan Karlsson, sportchef för freeskiing i Svenska skidförbundet till TT

Text

Jennie-Lee Burmansson fick bara tävla i slopestyle föregående OS. Nu har hon också möjlighet att köra big air. Foto: Ulf Palm / TT

Annons

Den internationella olympiska komittén har bekräftat att OS-programmet utökas med big air för freeskiing-åkarna 2022. Det innebär en ny god medaljchans för svensk del då Henrik Harlaut, Jennie-Lee Burmansson och Emma Dahlström alla är framstående freeskiing-åkare.

– Hade det varit OS i år så hade det varit väldigt fördelaktigt för oss. Vi har många som är där uppe och slåss. Sedan är nästa OS om fyra år. Det är svårare att sia vem som kommer att vara på topp då, säger Stefan Karlsson till TT och fortsätter:

Annons

Annons

– Men vi är en av de ledande nationerna i big air och det är något vi måste spinna vidare på.

TT skriver att förutom big air kommer det också införas ett mixedevent i aerials för freestyleskidor. Enmansbob för damer samt mixedlagtävling i snowboardcross, shorttrack och backhoppning tillkommer också till OS-programmet lagom till Peking 2022.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan