Annons

Annons

Annons

Västerås

Till minne – Ola Wässman

Lantbrukaren och kyrkosångaren Ola Wässman på Tibble gård i Badelund har avlidit i en ålder av 87 år. Under hela sitt liv var Ola aktiv inom Svenska kyrkan i Badelunda församling. Hans engagemang var många såsom sångsolist, körsångare, kyrkvärd och förtroendevald. Fram till sin död var han kyrkvärd, ledamot i församlingsrådet och medlem i kyrkokören.

Annons

Ola var med vid bildandet av Badelunda kyrkokör när han var 16 år. Ola Wässman hade en vacker barytonstämma. Ola tog sånglektioner av lärarna professor Arne Sunnegårdh och musikdirektör Sonny Pettersson. Oräkneliga är de gudstjänster och sammankomster där Ola Wässman medverkat med sin sång genom åren. Han hade också en stor kärlek till sin hembygd. Detta kom till uttryck genom mångårigt ordförandeskap i Badelunda hembygdsförening. Ola levde, verkade som lantbrukare och dog på den gård som gått i släkten sedan 1500-talet. Han var mån om traditioner och samtidigt öppen för nya utmaningar.

Annons

Ola var en av nyckelpersonerna när vår församling antog en ny plan för gudstjänstutveckling 2018. Ola Wässman var en profil i församling och i bygd. Vi minns honom med stor tacksamhet. Våra tankar går till Kristina, Lennart, Astrid och syskonbarnen med familjer.

Badelunda församlingsråd, Berit Svanborg, ordförande

Personalen i Badelunda församling, Mia Ehrengren komminister/samordnare

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan