Annons

Annons

Annons

Läsarfrågorna rasar in när #kandulova slutspurtar inför valet på söndag – ta sista chansen du med

Vi går mot ett ovisst val på söndag, det visar alla undersökningar.
Har du svårt att bestämma dig?
Ta sista chansen och fråga ut dina lokalpolitiker på kandulova.se!

Text

"Det är ett utmärkt forum för alla att faktiskt få en uppfattning om vad som engagerar lokalt. Vad kan vara mer vägledande inför hur man lägger sin röst den 9 september", säger Lillan Hedlund, redaktionschef på VLT.

Annons

"Ett digitalt torgmöte mellan politiker och läsare", "en unik tjänst för direktdemokrati" och "en superlokal valguide".

VLT:s valtjänst #kandulova har beskrivits på många olika sätt den här valrörelsen.

En sak är dock säker: gensvaret har varit enormt.

Hittills har VLT:s läsare ställt 425 frågor och politikerna har inkommit med 1695 svar.

– Det är både imponerande och glädjande. Just det här engagemanget runt riktigt lokala frågor var precis det vi ville uppnå med #kandulova. Vi får veta vilka lokala frågor som finns ute i lokalsamhället, samtidigt ger politikerna löften som vi kan granska både före och efter valet, säger Carl-Johan Bergman, redaktionell chef i Mittmedia som utvecklat plattformen kandulova.se.

Annons

Annons

– Det fina är att vem som helst kan delta och att både frågorna och svaren är öppna för alla att läsa. Vi ser det som en viktig del av vårt uppdrag, att bidra till en kunskapsbaserad debatt i valrörelsen.

Lillan Hedlund, redaktionschef på VLT, kommenterar:

– Frågorna är verkligen lokala och relevanta och många politiker har varit flitiga på att svara. Trafik i alla dess former, nybyggnation och bostäder liksom miljö och skola är några av de områden som sticker ut. 

Nu uppmanar hon alla läsare att ta sista chansen att ställa en fråga innan #kandulova stänger inför valdagen 9 september.

– Det är ett utmärkt forum för alla att faktiskt få en uppfattning om vad som engagerar lokalt. Vad kan vara mer vägledande inför hur man lägger sin röst den 9 september?

Så funkar valtjänsten #kandulova – ta sista chansen att ställa en fråga!

Vill du fråga dina lokala politiker om de tänker bygga förskolan, åtgärda den trasiga gatubelysningen eller något annat som berör just dig där du bor? Då ska du gå in på kandulova.se och ställa en egen fråga! Vem som helst kan delta och både frågorna och svaren är öppna för alla att läsa – med andra ord en lokal valguide inför valet 9 september.

 ► Klicka här för att komma till #kandulova!

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan