Annons

Annons

Annons

Här är VLT:s superguide inför valet – 467 lokala läsarfrågor och 1793 politikersvar

Vi går mot ett ovisst val på söndag, det visar alla undersökningar.
Har du svårt att bestämma dig?
Använd vår lokala supervalguide kandulova.se!

Text

På söndag är det val. Har du inte bestämt dig än kan du få en unik lokal vägledning på kandulova.se. Foto: Drago Prvulovic/TT

Annons

 ► Klicka här för att komma till #kandulova!

Vill du veta om dina lokala politiker tänker bygga ut förskolan, åtgärda den trasiga gatubelysningen eller något annat som berör just dig där du bor?

Då ska du gå in på kandulova.se och skapa dig en egen uppfattning!

Här finns hundratals lokala läsarfrågor och svar från politikerna – med andra ord en unik valguide inför valet 9 september.

Annons

Annons

– Frågorna är verkligen lokala och relevanta och många politiker har varit flitiga på att svara. Trafik i alla dess former, nybyggnation och bostäder liksom miljö och skola är några av de områden som sticker ut. Det är ett utmärkt forum för alla att faktiskt få en uppfattning om vad som engagerar lokalt. Vad kan vara mer vägledande inför hur man lägger sin röst den 9 september, säger VLT:s redaktionschef Lillan Hedlund.

"Det är ett utmärkt forum för alla att faktiskt få en uppfattning om vad som engagerar lokalt. Vad kan vara mer vägledande inför hur man lägger sin röst den 9 september", säger VLT:s redaktionschef Lillan Hedlund.

VLT:s läsare har ställt 467 frågor och politikerna har inkommit med 1793 svar. Totalt sett slår #kandulova rekord med närmare 5 000 frågor och 25 000 svar.

– Det är både imponerande och glädjande. Just det här engagemanget runt riktigt lokala frågor var precis det vi ville uppnå med #kandulova. Vi får veta vilka lokala frågor som finns ute i lokalsamhället, samtidigt ger politikerna löften som vi kan granska både före och efter valet, säger Carl-Johan Bergman, redaktionell chef i Mittmedia som utvecklat plattformen kandulova.se.

– Det fina är att vem som helst kan delta och att både frågorna och svaren är öppna för alla att läsa. Vi ser det som en viktig del av vårt uppdrag, att bidra till en kunskapsbaserad debatt i valrörelsen.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan