Annons

Annons

Annons

Västmanlands län

Femton konstnärer från Västmanland medverkar i ny utställning om stora skogsbranden

En rad lokala konstnärer ställer ut i en ny konstutställning på Västerås konstmuseum med temat skogsbränder.

Text

Anmäl text- och faktafel

Martin Holm är född i Köping och är en av de femton konstnärerna som medverkar i utställningen "Ur aska". Arkivbild. Foto: Maja Eriksson

Utställningen "Ur aska" har varit planerad sedan länge – men blir än mer aktuell efter de stora skogsbränder som rasat i Sveriges under sommaren. "Ur aska" finns att beskåda mellan den 15 september och 11 november på Västerås konstmuseum. Femton konstnärer från Västmanland medverkar med verk som berör skogsbranden i relation till historia, identitet, miljö, mytologi, samhällsbygge, tro och vetenskap.

Annons

Annons

Besökare kommer att se såväl fotografier som skulpturer, performance, måleri, textil, installationer och videokonstverk. Samtidigt ordnas visningar, föreläsningar och ett seminarium tillsammans med Västmanlands Teater. Den 20 oktober har teatern också premiär för föreställningen "Den stora branden" om den stora skogsbranden 2014.

Skogsbranden härjade i fyra kommuner; Sala, Norberg, Fagersta och Surahammar och var då den största som drabbat Sverige i modern tid. Sommaren 2018 skulle Sverige skakas av ännu mer omfattande bränder som drabbade Gävleborgs län, Jämtlands län och Dalarnas län. Även Västmanland drabbades i år av bränder som var så pass kraftiga att tre byar evakuerades.

Anna Eilert har sin ateljé i Köping och är en av dem som ska medverka i utställningen. Arkivbild. Foto: Lennye Osbeck

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan