Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Sala

Tågstopp i Sörmland ger sena tåg i Västmanland

Tågtrafiken mellan Katrineholm och Flen i båda riktningar lider av stora störningar under söndagen sedan flera fel uppstått på sträckan mellan de två sörmländska orterna.

Bild: TT

Annons

Anmäl text- och faktafel

Först, vid tolvtiden, uppstod ett spårfel i Flen, som man hoppades kunna få reparerat till kvällen. Det gav upphov till störningar.

Därpå vid 13.30 dök det upp ett nytt och allvarligare problem – ett tågs strömavtagare rev ned en kontaktledning.

Annons

Det innebar att tågtrafiken stoppades helt.

Annons

För Västmanlands del har det givit störningar på sträckan Sala-Västerås-Eskilstuna-Linköping och omvänt eftersom SJ låter köra ersättningsbuss mellan Katrineholm och Flen i båda riktningar. Det innebär längre restid mellan de båda orterna och för att tågen ska hinna vända i omloppen måste SJ också köra ersättningsbuss mellan Västerås och Sala i båda riktningar.

Det innebär längre restid även mellan de båda västmanländska orterna – och följdförseningar kan uppstå för resenärerna.

Reparatörer är tillkallade för att laga den nedfallna kontaktledningen och till att börja med åtminstone få igång trafiken på ett spår av två.

Klockan 19.18 skickade Trafikverket ut en uppdaterande trafikinformation som bedömde att tågtrafiken åter kan gå med full kapacitet klockan 02.00, natten mot måndagen.

För mer information om ersättningsbussar med mera, se SJ:s hemsida för trafikinformation.

För information om när tågtrafiken kan återupptas samt information station för station, se Trafikverkets hemsida.

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy