Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Västerås

SSR: För hög personalomsättning bland socionomer

Många socionomer byter jobb i Västerås stad. Foto: Arkivbild

Annons

Akut brist på arbetskraft i kommuner och landsting

Varningsklockorna ringer allt högre. Personalbristen är snart det största hotet mot välfärden. Det är en utmaning även för Västerås Stad. För att vända situationen krävs som ett första steg att personalomsättningen minskar. Erfarna medarbetare måste vilja arbeta kvar.

Kompetensbristen växer och får allt större proportioner. När SKL, Sveriges Kommuner och Landsting, i maj presenterade den senaste Ekonomirapporten om landstingens och kommunernas ekonomiska situation var det med en tydlig varning: Bristen på arbetskraft börjar bli akut.

Behovet av personal fram till år 2025 är så stort att precis alla som kommer ut på arbetsmarknaden skulle behöva gå till kommuner och landsting om verksamheten ska fortsätta att utvecklas som hittills. Det är helt enkelt inte realistiskt, konstaterar också SKL.

Annons

Annons

Men också med nedskruvade ambitioner, där verksamheten enbart ökar i takt med den demografiska utvecklingen med fler äldre och fler unga, kvarstår ett mycket stort rekryteringsbehov. Här ligger kommunernas största utmaning idag. Kompetensförsörjningen måste få högsta prioritet.

En bra början är att ta bättre vara på den personal som redan finns. Personalomsättningen är onödigt hög. Det framgår klart av siffror som Akademikerförbundet SSR har beställt från Statistiska Centralbyrån, SCB.

I Västerås Stad var personalomsättningen bland alla akademiker med längre högskoleutbildning förra året 24 procent.

I Västerås Stad var personalomsättningen bland alla akademiker med längre högskoleutbildning förra året 24 procent.

Så här såg det ut bland några av våra större medlemsgrupper i kommunen:

Socialsekreterare 28 procent, skolkuratorer 28 procent, biståndsbedömare 35 procent, personal- och HR-specialister 28 procent, planerare och utredare 21 procent.

Den höga personalomsättningen är dålig för alla: den skapar ökar kostnader och försvårar kontinuiteten i arbetet. Ytterst drabbar det medborgarna.

Den höga personalomsättningen är dålig för alla: den skapar ökar kostnader och försvårar kontinuiteten i arbetet. Ytterst drabbar det medborgarna.

Annons

Akademikerförbundet SSR fortsätter gärna dialogen om vad som krävs för att staden ska vara en attraktiv arbetsgivare. Några utgångspunkter:

Annons

* Ett första steg för att minska personalomsättningen är att se över lönestrategin. Lönen måste bättre än nu motsvara kompetens och erfarenhet. Man ska inte behöva byta jobb för att få upp lönen.

* Investera i bra arbetsmiljö och rimlig arbetsbelastning. Kommuner som kan erbjuda en hållbar arbetssituation har en stark konkurrensfördel.

* Öka möjligheterna till karriärutveckling och ge chefer förutsättningar för ett närvarande ledarskap.

Filippa Elmlin

ordförande Akademikerförbundet SSR Västerås

Mikael Kjelleros Endrell

förbundsstyrelsen Akademikerförbundet SSR

Anmäl text- och faktafel

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy