Annons

Annons

Annons

Västmanlands län

M och KD: Naivt av C och L i Region Västmanland

Bild: Staffan Bjerstedt

Både Centerpartiet och Liberalerna i det nya minoritetsstyret i Region Västmanland skriver att valresultatet var ett underkännande av Socialdemokraternas sätt att styra regionen. Kritiken mot styret var också tydlig under valrörelsen.

Annons

Annons

Men ingenstans redovisade (C) och (L) för sina väljare att de avsåg att gå ihop med det parti som de höll som ansvarig för regionens dåliga resultat vad avser vårdköer och tillgänglighet. Trots det väljer de att göra upp med Socialdemokraterna om uppdrag, tjänster och att styra regionen.

Trots det väljer de att göra upp med Socialdemokraterna om uppdrag, tjänster och att styra regionen.

De gör det utan att ha en politisk plattform på plats. Det är uppenbart efter det att vi i fjorton dagar utan att få svar efterlyst uppgörelsen. Regionens problem, möjligheter och utmaningar har diskuterats under hela förra mandatperioden. Förhoppningsvis kommer det något besked från det nya minoritetsstyret i regionen. Vi, väljarna och verksamheterna väntar otåligt.

Vi kan också konstatera att C och L hänvisar uppgörelsen med S till att de inte vill ge Sverigedemokraterna något inflytande. Det agerandet visar att SD fått precis just det, de fick till och med så pass mycket inflytande att det räckte till att spräcka Alliansen.

Tomas Högström (M)

Malin Gabrielsson (KD)

Anmäl text- och faktafel

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan