Annons

Annons

Annons

Annons

Västerås

Debatt
Centerpartiet sätter sakfrågorna främst

Text: 

Detta är ett debattinlägg.Skribenterna svarar för åsikterna.

Centerpartiet i Västerås menar att partiledaren Annie Lööf sätter sakpolitiken främst. Foto: TT

Tack för frågorna Alexander (VLT den 30 november). Regeringsfrågan är förstås inte något vi som lokal partiorganisation i Västerås har att göra med. Dessutom händer det saker dagligen i regeringsfrågan vilket gör det än mer vanskligt att svara. Av flera anledningar är alltså svaren på dina "enkla frågor" allt annat än enkla, Alexander.

Annons

Annons

Vi har fullt förtroende för att partiledningen och riksdagsgruppen fattar kloka beslut utifrån partiets mandat, politik och värderingar. Efter valet var våra riksdagsledamöter med och röstade ner Stefan Löfvens regering, precis som vi hade sagt vi skulle göra. Vi röstade också nej till den M+KD-regering som Ulf Kristersson gick fram med för att den skulle bli beroende av stöd från SD. Även det precis som vi sa före valet.

Vi röstade också nej till den M+KD-regering som Ulf Kristersson gick fram med för att den skulle bli beroende av stöd från SD. Även det precis som vi sa före valet.

Regeringsfrågan är nu inne i ett nytt skede som vi hoppas innebär att vi har kommit närmare en regering. Annie Lööfs inriktning på sakpolitk är rätt väg att gå och verkar ha fört processen framåt.

Att börja med att se i vilka frågor man skulle kunna komma överens är precis så vi har gjort i Västerås efter valet 2014 och igen 2018. Vi har i båda kommunvalen varit öppna med att vi är beredda att samarbeta med alla partier som står upp för alla människors lika rätt och värde.

Förstås vill vi också få igenom så mycket centerpolitik som möjligt. Det har bland annat lett till att vi nu för andra mandatperioden i rad sitter med och styr i Västerås kommun.

Annons

Förstås vill vi också få igenom så mycket centerpolitik som möjligt

Magnus Ekblad

ordförande Centerpartiets västeråskrets

Anmäl text- och faktafel

Annons

Annons

Till toppen av sidan