Annons

Annons

Annons

Västmanlands län

Debatt
S: Vi vill träffa dig som är arg, frustrerad och besviken

Text

Detta är ett debattinlägg.Skribenterna svarar för åsikterna.

S vill ha mer personliga möten mellan invånare och politiker, bilden visar dörrknackning i valrörelse. Foto: Arkivbild

Annons

Socialdemokraterna är fortsatt det parti som invånarna i Västmanland har klart störst förtroende för. I riksdagsvalet, landstingsvalet – och i samtliga kommunval.

Men att så många valt att lägga sin röst på ett populistiskt missnöjesparti långt ut på högerkanten måste leda till uppriktig självrannsakan hos oss socialdemokrater. För att återfå ett större förtroende i valet 2022 kommer vi att fokusera på tre särskilt prioriterade områden.

Men att så många valt att lägga sin röst på ett populistiskt missnöjesparti långt ut på högerkanten måste leda till uppriktig självrannsakan hos oss socialdemokrater.

Socialdemokraterna är den samlande politiska kraften i Västmanland. Därför är det naturligt att besvikelse och frustration riktas mot vårt parti när samhället sviker. Vi tänker inte blunda för problemen; visst kan vi också känna oro inför de utmaningar som Sverige står inför.

Annons

Annons

Men eftersom vi vet att Socialdemokraterna är Sveriges starkaste kraft för ökad jämlikhet och frihet känner vi också trygghet och tillförsikt. Vi vet att både det lilla och stora samhället går att förändra till det bättre – men inte genom enkla populistiska lösningar.

Socialdemokraternas historiska framgång har byggt på att vi är en folkrörelse som samlar Sverige och betonar det vi har gemensamt, snarare än det som skiljer människor åt. Mot den bakgrunden har vi identifierat tre områden som vi kommer att fokusera på den kommande mandatperioden för att långsiktigt kunna bygga ett starkare samhälle och ett tryggare Västmanland:

Avståndet mellan oss politiker och invånarna i Västmanland har vuxit, vilket har skapat en grogrund för populism, och det vill vi göra någonting åt. Vi tror att det behövs fler personliga möten och kommer att arbeta hårt för att hitta nya sätt att möta er västmanlänningar.

Vi tror att det behövs fler personliga möten och kommer att arbeta hårt för att hitta nya sätt att möta er västmanlänningar.

Vi uppmanar er att bjuda in oss till samtal: på din arbetsplats, hemma hos dig eller där du önskar. Det är okej att vara både arg, frustrerad och besviken. Eller bara nyfiken. Du kommer att mötas av en lyhörd socialdemokrat som är villig att lyssna på vad du har att säga.

• Socialdemokraterna ska ha nära kontakt och utbyte med folkrörelser som människor i Västmanland väljer att organisera sig i. Vi vill möta människor, utbyta argument och utveckla idéer. Genom att bli en naturlig del av civilsamhället blir vi en naturlig del i fler människors liv. Ett livskraftigt civilsamhälle stärker demokratin och är en viktig motkraft mot dagens växande populism och extremism.

Annons

Annons

Socialdemokraternas överordnade politiska mål i Västmanland är att öka jämlikheten. Allt för länge har klyftorna tillåtits växa mellan de som har arbete, bostad, trygghet, god hälsa, och framtidstro – och de som inte har det.

Allt för länge har klyftorna tillåtits växa mellan de som har arbete, bostad, trygghet, god hälsa, och framtidstro – och de som inte har det.

Vi behöver vara självkritiska på den här punkten, för det är en utveckling som har pågått under lång tid. Vi kommer att arbeta stenhårt i riksdagen för att säkerställa att Sverige har en nationell politik som skapar ökad jämlikhet och ger förutsättningar för hela Västmanland att leva.

Pia Nilsson (S)

riksdagsledamot från Sala

Olle Thorell (S)

riksdagsledamot från Surahammar

Åsa Eriksson (S)

riksdagsledamot från Norberg

Anmäl text- och faktafel

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan