Annons

Annons

Annons

Debatt
Moderaterna har blivit faktaresistenta om S:ta Gertruds skola

Text

Detta är ett debattinlägg.Skribenterna svarar för åsikterna.

Vad vill Moderaterna om skolor på Hammarby? Foto: Ingegerd Backlund

Elisabeth Unell och Moderaterna tycks ha blivit faktaresistenta när det gäller lokalfrågan kring S:ta Gertruds skola. I VLT 4 januari fortsätter M att sprida den felaktiga uppgiften att skolan först ska renoveras för 20 miljoner kronor och sedan rivas. Det tycks som att M:s strategi är att medvetet vilseleda västeråsarna.

Annons

Annons

Det tycks som att M:s strategi är att medvetet vilseleda västeråsarna.

Den politiska majoriteten (S-L-C-MP) aviserade redan för över tre månader sedan att vi ville bygga en ny skola på Hammarby. Då hördes inte ett knyst från Moderaterna.

I början av december preciserade vi från majoriteten att vi helst ser att en ny skola på Hammarby byggs vid S:ta Gertrud. Utifrån detta har renoveringarna av ytskikt och belysning i den gamla skolan från 1965 satts på paus, och renoveringsfokus har istället inriktats på enbart de akuta ventilationsproblemen. Ny ventilationsutrustning kommer vid en eventuell nybyggnad att till stor del kunna återanvändas på annan plats.

Moderaterna är kritiska mot hanteringen enligt ovan och tycks på allvar mena att vi borde ha fortsatt att renovera både ytskikt och belysning i en skola som eventuellt snart kommer att rivas. Detta hade - om något - varit slösaktigt!

Givetvis kan man helt strunta i att investera i ny skola på Hammarby. I så fall hade det varit vettigt att renovera S:ta Gertrud för 20 miljoner kronor. Om detta är Moderaternas verkliga - men hemliga - politik så borde M ta mod till sig och stå för det offentligt.

Om detta är Moderaternas verkliga - men hemliga - politik så borde M ta mod till sig och stå för det offentligt.

Annons

Jesper Brandberg (L)

ordförande fastighetsnämnden

Anders Teljebäck (S)

ordförande kommunstyrelsen

Anmäl text- och faktafel

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan