Annons

Annons

Annons

Västmanlands län

Debatt
Replik av KD: Elen kan bli ett problem för nya akutsjukhuset

Detta är ett debattinlägg.Skribenterna svarar för åsikterna.

KD menar att det varit för lite fokus på bygget av krisa nytt akutsjukhuset

Bild: Staffan Bjerstedt

Annons

I en replik 30 januari säger Denise Norström (S) att socialdemokraterna i regionen prioriterar att säkra eltillgången och främja användandet av grön el genom energihandlingsplanen.

Norström hävdar att vi har fel angående målet om minskad andel köpt energi, men detta mål framgår tydligt i den energihandlingsplan som gällt sedan 2016 och som Norström själv hänvisar till.

Annons

Annons

Vi tycker det är fel att ta så mycket fokus från att bygga en klimatsmart byggnad för god sjukvård till att planera för och sedan investera i egna energianläggningar. Det är oklart om det är bättre för miljön, det blir dyrare och dessutom görs det just nu stora samhällsinvesteringar hos Mälarenergi för att få till en mer miljöriktig produktion.

Om Norström anser att det är sandlådenivå att påtala att arbetet de senaste åren borde ha handlat mer om att säkerställa el inför bygget av akutsjukhuset och mindre om solcellspark och bergvärmepumpar så får det stå för henne. När beslutet om akutsjukhuset togs borde det ha varit känt att elen skulle kunna bli ett problem. Det börjar brådska att få till ett nytt hus för att säkra länets akutsjukvård.

När beslutet om akutsjukhuset togs borde det ha varit känt att elen skulle kunna bli ett problem. Det börjar brådska att få till ett nytt hus för att säkra länets akutsjukvård.

Det är bra att KD sent omsider fick igenom att energihandlingsplanen ska göras om. Vi ser fram emot den utlovade debatten.

Tobias Löfgren (KD)

ersättare regionfullmäktige

Mats Westerlund (KD)

Västerås

Anmäl text- och faktafel

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan