Annons

Annons

Annons

Miljön på tippområdet i Skultuna

Insändare
Varför tillåts byggtippen i Skultuna?

Text: 

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Bild: Ingegerd Backlund

Annons

Företaget NMT transport AB (VD Leif Ivan Karlsson) har skaffat en plats/tomt i anslutning till Skultuna samhälle, cirka 200 meter från närmaste bostäder. Det ska vara osorterat byggmaterial som ska hanteras, men är lite vad som helst! Lass på lass dygnet runt!

Ingen information har gått ut till innevånarna att verksamheten skulle påbörjas eller att något tillstånd givits och hela hösten har människor upplevt olika problem med slemhinnor som till exempel ögon som rinner, ihållande hosta med mera.

Annons

Annons

Till saken hör även att hela anläggningen ligger i direkt anslutning till Svartån som rinner ut i Mälaren och den förser hundratusentals människor med dricksvatten i Mälardalsområdet!

Man har även gjort stora diken från sopbergen rakt ner till ån dit lakvattnet hamnar!

För någon vecka sedan brann det i tippen och röken över samhället var stickande. Branden i sopmassorna var svårsläckt.

Verksamheten har gömts bakom mängder av plastbalar men växer nu långt över dessa och området är många fotbollsplaner stort och i direkt anslutning till bebyggelsen!

Vid kontakter med miljömyndigheten i Västerås kommun och även Skultuna kommundelsnämnd så verkar allting väldigt skumt och luddigt. Konstiga uttalanden om tillstånd och inspektioner som gjorts med krav om en bottenplatta som skulle rädda allt.

Vilken myndighet/tjänsteman är ansvarig för att denna miljökatastrof får pågå och växa vidare?

Rasande Skultunabo

Anmäl text- och faktafel

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan