Annons

Annons

Annons

Insändare
Insändare: Varför porrvisor på museet?

Text

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Enligt ansvariga chefer spelades utdrag ur "Bordellmammans visor" upp "på ett obehörigt sätt".

Bild: Staffan Bjerstedt

Annons

Vad händer på Konstmuseet i Västerås? Nyligen besökte vi vernissagen av Arne Högsanders fina utställning.

I kaféet var det jazzunderhållning, servering och trevlig stämning. Tills vi plötsligt hör några fruktansvärda ”visor” ur högtalarna. Rent pornografiska och kvinnoförnedrande texter. Tydligen har någon i personalen satt på en skiva som en i vårt sällskap känner igen som vedervärdiga ”Ur Bordellmammans visor”.

Annons

Annons

Hur är det möjligt att spela sådan musik på en offentlig tillställning i en allmän lokal?

Precis vid stängningsdags blev ett par i vårat sällskap också vittne till hur en berusad man, som verkar ha fått köpa alldeles för mycket vin i kaféet, kallar en kvinnlig personal i receptionen för sexistiska okvädningsord (”bitterfitta”).

En så tråkig avslutning på en trevlig kväll.

Besviken

Svar direkt: Vi beklagar verkligen det inträffade. Det som hänt var inte en del av den planerade verksamheten och ingick inte i vare sig vernissaget eller i arrangemanget i övrigt.

Vi tar kraftfullt avstånd från musiken och att den spelades, vilket skedde på ett obehörigt sätt. Vi vill vara tydliga med att den personal som var i tjänst inte var inblandad vid uppspelningen utan tvärtom agerade mot att musiken spelades upp.

Vi ber oreserverat om ursäkt och har med anledning av det inträffade vidtagit åtgärder inom respektive organisation. Det som skett är oacceptabelt.

Niclas Lindberg, kulturchef Västerås stad

Lena Karlström, kulturchef, Region Västmanland

Anmäl text- och faktafel

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan