Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Debatt
Centerns satsar på design – samtidigt som personalen pressas

Detta är ett debattinlägg.Skribenterna svarar för åsikterna.

M och KD kritiserar hur Västerås politiska majoritet prioriterar på förskolorna.

Annons

Intrycket man får efter att ha läst den styrande majoritetens svar på vår debattartikel, är att det pågår en miljökatastrof och kraftig exkludering av minoritetsgrupper på konceptförskolorna. Så är inte fallet.

Annons

Annons

Att anlägga skugga över några platser där träden ännu inte vuxit upp och justera en grusgång, är frågor som med förtroende hanteras av verksamheten, de hör inte hemma på nämndnivå.

Dessutom förstår vi inte den klimatmässiga kopplingen majoriteten gör, att riva något som är nytt och fungerar för att omedelbart bygga upp det igen, måste vara en tankevurpa i den högre divisionen.

Som förväntat duckar man frågan om hur miljöerna på våra äldre förskolor skall hanteras. Vore intressant att veta vad Specialpedagogiska skolmyndigheten anser om utemiljöerna på våra förskolor som stod klara för 40 år sedan.

Även vi är stolta över konceptförskolorna men vi anser att personalen är de som verkligen gör skillnad. De pressas hårt med tuffa besparingar och ska nu pressas ännu mer, om majoriteten får bestämma.

Satsa skattemedel på det som gör verklig skillnad för barnen, istället för centerpartistisk design.

Micael Larsson (KD), ledamot Förskolenämnden

Cassandra Romo (M), ledamot (m) Förskolenämnden

Anmäl text- och faktafel

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan
Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy