Annons

Annons

Annons

Miljön på tippområdet i Skultuna

Insändare
Insändare: En vall löser inga problem – ta bort tippeländet

Text: 

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Boende oroar sig för att giftiga ämnen ska spridas från den privata tippen i Skultuna.

Bild: Arkivbild, Mats Wikman

Annons

Oroande nyheter når Skultuna via VLT – NMT har sökt tillstånd för att bygga en sex meter hög och 15 meter bred så kallad ”skyddsvall” runt sin anläggning på före detta sågverksområdet i Skultuna.

Som Skultunabo av födsel och ohejdad vana kan jag bara säga till er som makten haver i Västerås kommun – gör oss icke detta!

Annons

Annons

En vall är ju enbart till för att begränsa möjligheten till insyn. Den tunga lastbilstrafiken försvinner ju inte, damm och lukt försvinner inte, och självantändning i de samlade massorna förhindras inte.

Vallen är tydligen tänkt att byggas med jordsidor och fyllning av betongkross. Nu finns vare sig jord eller betong i den omfattningen på plats, så det blir otroligt många tunga lastbilstransporter genom Skultuna innan detta skulle tänkas bli klart. Det krävs också bygglov för stödmur eller fristående mur, högre än 0,5 meter, så Miljö och hälsa kan inte ha sista ordet här, det måste hamna på byggnadsnämndens bord.

Vad som döljs i massorna vet vare sig ni på Miljö och hälsa eller NMT.

Vad som döljs i massorna vet vare sig ni på Miljö och hälsa eller NMT, i deras ”Think Pink påsar” är det fritt fram att slänga allt, som sedan fraktas till Skultuna, mals ner och samlas på hög!

Att det i nådens år 2019 är möjligt att etablera en anläggning för avfall i direkt anslutning till bostadsbebyggelse är orimligt.

Innan ni ens överväger att ge NMT tillstånd för detta så kom ut till oss i Skultuna för ett informations-/samrådsmöte, med gott om tid för inlägg från den skara upprörda Skultunabor som kommer att möta upp.

Annons

Jag tror att jag kan sammanfatta majoritetens åsikt om tippeländet – den ska bort, ju förr desto bättre.

Lars Erikson

Skultuna

Anmäl text- och faktafel

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan