Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Insändare
Insändare: Trångsynt kritik av Summer Meet

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Annons

Signaturen Mats klagar på det "miljöskadliga" Summer Meet. Men hur miljöskadligt är Summer Meet? I Sverige är andelen hobbybilar (av dem är en liten del de bilar som besöker Summer Meet) 0,7 procent av Sveriges bilbestånd. Och de körs i snitt mindre än 100 mil per år. Och Summer Meet är tre dagar varje år. Alltså är utsläppen från Summer Meet väldigt låga.

Annons

Annons

Samtidigt släpper flyget ut lika mycket utsläpp som den totala bilismen. Men klaga på flyget? Nej det är Summer Meet som är boven. Det handlar inte om miljö. Det handlar om trångsynta människor som vill förbjuda allt som de inte är intresserade av.

Varför kommunen stöttar Summer Meet? Det är ett stort turistmål. Besökarna gör av med runt 50 miljoner. Folk förstår inte hur stort det är. Jag flyttade hit med min familj och mitt företag för fyra år sedan. Varför just Västerås? Jo många besök på dåvarande Power Meet. Tyckte om staden. och jag är långt ifrån ensam att flytta hit av den anledningen. När jag sa att jag skulle flytta hit var Power Meet det första folk tänkte på.

Jag åker runt i Sverige i mitt jobb och när de hör att jag bor i Västerås tänker folk direkt på Power Meet/ Summer Meet. Och det gäller även folk som inte är bilintresserade. Men trångsynta människor kommer alltid att finnas. De struntar i att många har roligt på Summer Meet. De är inte intresserade och då ska det förbjudas. Jag är så glad att jag inte är sån!

Anders

Anmäl text- och faktafel

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy