Annons

Annons

Annons

Annons

Bäckby

Insändare
Insändare: Det är värre än ni tror

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Bild: Britt-Louise Bergström

Annons

Det skrivs om bilbränderna och om skottlossningar på sistone och så vidare. Men ingen skriver om hur vi som bor här på Bäckby verkligen har det. Det är betydligt värre än så här men ingen verkar vilja uppmärksamma det.

Det satsas på att byggas jättefina lekplatser till barnen men vi som har småbarn vågar inte gå dit ändå. Lekplatserna används som offentlig urinoar, föräldrar hittar narkotika, kanyler, använda kondomer och så vidare. Tror ni att vi vågar låta barnen leka där?

Annons

Annons

Det satsas på att bygga ett fint centrum. Vi vågar inte gå dit ändå. Risken att utsättas för rån eller liknande är för hög. När jag vaknar på morgonen är det första jag gör att kolla om jag har någon bil kvar. Om jag ska gå ut med mitt barn lämnar jag värdesaker hemma, om jag ska åka buss gör jag det innan mörkret faller. När jag kommer hem från jobbet sent måste jag först kolla så inga "gäng" står i närheten och sedan skynda mig hem för att inte bli rånad.

Det kastas sten på pensionärer.

Vi är inget annat än fångade i vårt eget område.

Man kan inte säga ifrån om något händer utan att råka ut för något. Det förstörs, det stjäls, det langas knark överallt hela dygnet. Det är kravaller där det slängs sten och smällare mot poliserna. Det stjäls motorcyklar och fyrhjulingar som buskörs inom området – att ingen ännu har blivit allvarligt skadad eller värre än inget annat än ett mirakel.

Ni förstår att listan kan göras hur lång som helst.

Vi är inget annat än fångade i vårt eget område. Varför måste det vara vi som sköter oss som måste flytta?

Uppgiven

Anmäl text- och faktafel

Annons

Annons

Till toppen av sidan