Annons

Annons

Annons

Bäckby centrum

Insändare
Insändare: Vi behöver upplevelser av trygghet

Text

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Vad har vi fått på Bäckby? Ett torg som påminner om ett tivoli.

Bild: Britt-Louise Bergström

Annons

Jag bor på Bäckby sedan ett antal år. Har alltid försvarat Bäckby men tyvärr får jag lägga ned det nu. Jag börjar se mig om efter andra alternativ. Otryggheten och rädslan för att bli offer för kriminalitet är för hög hos för många.

När jag går ut klockan 5 på morgonen möter jag gangstrarna på väg hem, fortfarande kaxiga och hotfulla. En och annan bil och fyrhjuling som kommer åkande på cykel- och gångvägar får man hålla sig undan för. När jag går ut på kvällen får jag sällskap med samma, och andra, gangsters.

Teljebäck och andra politiker vid makten i kommunhuset, ni har misslyckats med en av era mest grundläggande och viktigaste uppgifter: Att skapa trygghet för medborgarna i kommunen. Är det bara makten som hägrar? Kom inte med något argument om att det är någon annans uppgift, ni är framröstade för att värna kommunens medborgare. När människor känner att politikerna inte tar sitt ansvar blir ett alternativ att skaffa större och större hundar samtidigt som efterfrågan på elpistoler och pepparspray ökar.

Annons

Annons

Jag ser tyvärr inget alternativ i främlingsfientliga SD, inte heller SD light (Moderaterna) eller fundamentalisterna i KD. Ej heller Vänstern eller Miljöpartiet som, av rädsla för att stöta sig med sina väljare, inte tar problemen på allvar,

Jag gick ur Socialdemokratiska partiet, hade varit medlem sedan tidigt 1970-tal, när Teljebäck sa i fullmäktige att ”jag är inte rädd” som ett svar när människors rädsla kom fram. Tyvärr framfördes det budskapet av en SD-politiker men innehållet var riktigt. Jag skämdes på mitt (dåvarande) partis vägnar. Teljebäck borde ha gått ur, inte jag.

Roger Haddad har jag högaktat därför att han har vågat komma ut till Bäckby och prata med människor i motsats till andra. Han har pläderat för olika förebyggande åtgärder på Bäckby, till exempel kameror.

Nu sitter Liberalerna med vid makten: Upp till bevis nu Roger – eller är det bara makten som lockar dig också?

Vad vi behöver är inte kulörta lampor utan upplevelser av trygghet. När jag går ut på kvällarna lägger jag ur mobil och plånbok ur fickan, känslan av att kunna bli rånad är för stor.

Vad har vi fått på Bäckby? Ett torg som påminner om ett tivoli – elegantaste drogmarknaden i stan. Ännu ett ställe kanske där kommunstyrelsens ordförande ska klippa ett invigningsband och sedan återvända till lugnare stadsdelar.

Annons

Vad vi behöver är inte kulörta lampor utan upplevelser av trygghet. När jag går ut på kvällarna lägger jag ur mobil och plånbok ur fickan, känslan av att kunna bli rånad är för stor.

Lös frågan eller avgå ni politiker vid makten.

Tyvärr vågar jag inte skriva under med mitt riktiga namn. Det är för lätt att hitta min bostad på Bäckby.

Bäckbybo

Anmäl text- och faktafel

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan